Vraag & Antwoord

Anders (internet)

database op site plaatsen

Anoniem
rolfb
8 antwoorden
 • geachte, ik heb een beetje een speciale vraag : ik zitmet het probleem dat ik binnenkort hier met mijn praktijk als huisarts stop en mijn dossiers dien over te dragen naar andere collega's; Goed, daar zijn alvast veel manieren voor maar ik opperde eens de gedachte of het niet digitaal kan : kan ik mijn database plaatsen op mijn site zodat men maar moet inloggen op het programma (dus ik zou misschien het programma zelf er moeten opplaatsen) om aan een bepaalde patient te geraken. wschl lukt dit niet maar misschien is er een bolleboos onder jullie die dit probleem kent en een oplossing kan aanreiken ?
  hartelijk dank bij voorbaat
  dr Weekx R
 • Dat ligt er maar helemaal aan hoe die database eruit ziet. Gerede kans dat er meerdere onderling gekoppelde tabellen in zitten. Je kunt ze misschien wel naar sql exporteren, en dan online zetten, maar dan is de koppeling ook verdwenen, want de software ontbreekt. En om die nou speciaal te gaan schrijven, of laten schrijven… Kan wel eens een duur grapje worden.

  Ik neem aan dat je speciale software gebruikt. Heeft die mogelijk een webinterface?
 • Voor degenen die graag een Word document of een Excel bestand op internet willen zetten als onderdeel van een website, die kunnen hier terecht:

  http://docs.google.com/
 • even advocaat van de duivel:
  - die dossiers is bedrijfsinformatie: als je bedrijf overdraagt horen daar toch ook die dossiers bij?
  - waarom beschikbaar houden: je laat toch gewoon die pc in de praktijk staan?
  - waarom beschikbaar houden: om je opvolger te controleren?
  - last but not least: internetsites zijn, tenzij je daar extra veel aandacht en kosten aan besteed, zo onveilig als wat. maak je daar als niet-top-prof een bestand beschikbaar dan komt dat vrijwel altijd overeen met openbaarmaking!
  als ik jouw (ex-)patiënt was zou ik daar heel grote moeite mee hebben!
 • idd, medische dossiers die via het internet op te vragen zijn (weliswaar met wachtwoord) zijn niet echt veilig.
  Dr hoeft maar een hacker het op je gemunt te hebben; en hoopies patienten vinden jou iets minder leuk dan; met alle gevolgen van dien.
  Ik zou het absoluut niet doen; dan maar via een omslachtigere, doch veiligere manier.
 • besten,
  jullie hebben volkomen gelijk, hetschaamrood stijgt me reeds naar de wangen : het zal dus veilig en betrouwbaar dienen overgedragen te worden;
  dank voor de tips
  dr Weekx R
 • hebben we hier niet het EPD voor? Centraal geregeld en(hopelijk) goed beveiligd.?
 • Wel, in Nederland staan de data van patienten op een bepaalde server waarop alle artsen uit een regio acces kunnen hebben, zoiets bestaat bij ons in Belgie niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.