Vraag & Antwoord

Anders (internet)

''Doe mee aan grid computing'' Maar gaat niet zo soepel!!!

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Bij het blad Computertotaal (januari 2007) zit een bijlage genaamd: HCC LINK. Op blz. 29 staat een mooi verhaal over rekenkracht en later in dit artikel een verwijzing naar o.a. ''doe mee aan grid computing''.
  Dat wil ik best maar ik loop vast in de ingewikkeldheid tijdens en na het inloggen/registreren. Ik wil mij b.v. aanmelden bij het project SETI. Hebben jullie ervaring met deze materie? Zowel, gaarne reactie.
 • Kijk hier eens rond: http://www.dutchpowercows.org/project.php?id=4
  Zou zoiets trouwens niet zinniger zijn? http://www.dutchpowercows.org/project.php?id=7
 • Als je wilt beginnen dan zijn de projecten op het BOINC-platform een goede keuze. Naast SETI draaien hier ook allerlei andere projecten op waaronder ondezoek naar klimaatsverandering, geneeskundig onderzoek etc.

  De client van BOINC is denk ik vrij gebruiksvriendelijk. Bovendien kan je met dit programma aan meerdere projecten tegelijk meedoen. Mocht SETI na een tijdje tegenvallen, dan kan je eenvoudig overstappen naar een ander project of zelfs twee projecten naast elkaar doen op dezelfde pc.

  Zelf heb ik in het verleden SETI gedaan en ben ik nu overgestapt op het Rosetta-project wat onderzoek doet naar proteine-structuren ten behoeve van de behandeling van allerlei ziektes.

  Het is het leukst om via een team aan dit soort dingen mee te doen, dit zorgt voor een competitie-element waardoor het niet gaat vervelen. Bovendien kan je daar terecht voor vragen waar je in het begin ongetwijfeld tegenaan loopt. In Nederland zijn de Dutch Power Cows een groot team, ze hebben ook een eigen forum op tweakers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.