Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Ip vraag????

Anoniem
Alicante
3 antwoorden
 • Goedemorgen,

  Ik heb gehoord dat je via een ip achter iemand's adres kan komen.

  Het probleem is dit, een vriend van mij word digitaal gepest, dus ik wou weten hoe je dan met een ip achter een adres kan komen.
  Als de persoon word geblokt op die site, zal hij toch een nieuwe aanmaken, vandaar dat ik die persoon persoonlijk wil aanspreken op zijn gedrag.

  En dat heeft een schrikkende effect dan alleen geblockt worden op de site.

  alvast bedankt :)
 • Een goeie softwarematige firewall zoals Zonealarm, als je die op de achtergrond draait kun je zien bij welk IP-adres de lastpak hoort. Je kunt hem bannen, alleen kan ie als die persoon beschikt over een 'dynamic ip-adres' toch weer opnieuw inloggen. Wat je dan kunt doen is een bepaalde 'Range' blokkeren…bijvoorbeeld als het ip-adres 60.34.451.12 is kun je aangeven dat 60.34.*.* geblokked wordt, hierdoor wordt het al wat moeilijker voor de lastpak om in te loggen omdat veelal de eerste 2 cijferreeeksen vaak hetzelfde blijven. Het nadeel hiervan is dat je hierdoor meer adressen blokkeert die wel onschuldig zijn, tis dus maar net wat je wil :). Voor iemand met een 'static' ip-adres wordt het al een stuk gemakkelijker…hier kun je gewoon de gehele reeks bannen omdat dit adres niet veranderd, vaak pas na een lange tijd.
 • Kijk bij welke internetprovider het IP-adres hoort (www.dnscheck.com) en stuur vervolgens een e-mailtje naar het abuse-adres van die provider.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.