Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet- en telefoonaansluiting: wat moet ik kiezen?

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ga van een studentenhuis verhuizen naar een echt huis en ik moet nu zelf internet, telefoon en televisie aanvragen. Ik heb alleen echt helemaal geen verstand van computers en dergelijke en ik zie door de bomen het bos niet meer als ik op internet ga rondzoeken.

  Van de woningbouwvereniging heb ik een inschrijfformulier gekregen voor XSM (Xtra Media Service); internet-radio-tv-telefoon (internet via glasvezel) voor 50 euro per maand (eerste half jaar 19,95). Aansluitkosten 139 euro (en dat zal wel moeten want ik kan zelf niks aansluiten). Ik heb echt geen flauw idee of dat slim of juist dom is om te doen. Kan iemand me hier enig advies over geven? Er is geen KPN-aansluiting daar volgens mij.

  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes, Zamie
 • Als ik zelf een glasvezelverbinding zou kunnen krijgen, hoefde ik daar geen seconde over na te denken. :) Maar goed, je kunt wel goedkoper, als je dat zou willen. Er zijn regelmatig aanbiedingen van internet en telefonie, voor 20-30 euro per maand, vaak zonder aansluitkosten. Hou er rekening mee, dat je dan waarschijnlijk wel een tragere verbinding hebt. Als je graag veel downloadt, zou ik gewoon dat glasvezel abo nemen.
 • Is het voordeel van glasvezel alleen de snelheid?
  En zijn er aanbieders die je echt afraadt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.