Vraag & Antwoord

Anders (internet)

naam onder Google

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Ik heb gezien dat mijn naam voorkomt onder Google, daar waar ik bv. ingezonden stukjes heb geplaatst of artikelen in kranten e.d.
  Weet iemand van u hoe dit kan? Ik heb hiervoor geen toestemming verleend.
 • Wel eens gehoord van "spider bots" ;-) Iedere zoekmachine "struint" het www af naar teksten. Ook die van fora enz. Alles zal over het algemeen gevonden worden en opgenomen in de zoekdatabase.

  Wil je dat niet? Niets plaatsen, dat is de enige zekerheid.

  http://www.zoekprof.nl/achtergronden/hoewerkt0.html
 • En als je wel wilt schrijven, en publiceren, en niet je naam erbij, gebruik dan een pseudoniem of nickname.
 • Gerben, blijft tovh vreemd. Ik had een keer gereageerd in het jou toendertijd welbekende WebWereld op een opmerking.
  Zoek ik mijn naam onder Google, zie je mijn naam en bij aanklikken komt het forum van Webwereld. Ik zal er als niet-technische vogel geen verstand van hebben. Zo ook b.v. het organiseren van een tennistournooi in een plaatselijke krant, komt ook het betreffende artikel te voorschijn. Vraag blijft: waarom toevallig mijn naam>
 • Je valt eigenlijk in herhaling….antwoord heb je al van Frison en de oplossing van Gerben 8)
 • Het internet is publiek. Alles wat erop staat, kan door iedereen gelezen worden. En onder die iedereen, vallen ook (de spiders van) zoekmachines. Staat het dus ergens op het internet, dan komt het gegarandeerd in de databases van een zoekmachine terecht. Kranten publiceren ook vaak online, dus is het niet zo verwonderlijk, dat je artikelen daarin ook terugziet.
 • mijn naam komt ook veel voor, blijkbaar bestaan er meerdere mensen met dezelfde naam als ik heb, want ik sport niet en sta regelmatig in uitslagen vermeld……..
 • Je moet inderdaad nooit op internet je echte naam gebruiken, veel jong afgestudeerden die werk zoeken, komen nu soms in de problemen omdat ze in hun studententijd ranzige dingen hebben gedaan en via Google kan hun toekomstige werkgever dat lezen…

  Als je op de pagina waar je toendertijd hebt gereageerd de webmaster mailt wordt soms je naam of bijdrage gewist. Na een tijd is Google het dan ook vergeten. Dan kan echter maanden duren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.