Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Mailserver problemen door spam!

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Nu al dagenlang mailserver problemen bij Chello door "een grote hoeveelheid spamaanbod"………..
  Ben ik nou zo simpel of is er echt geen andere oplossing dan die troep er maar uit blijven filteren?? Kan men deze ellende niet bij de bron(nen) aanpakken? Desnoods een heel peloton hackers inhuren voor mijn part. Uitroeien die handel!!
  't Is toch eigenlijk te gek voor woorden dat we ik-weet-niet-hoeveel geheugen in onze PC'tjes moeten reserveren voor beveiliging tegen virussen, spam, spy- en andere shitware…..
  Toch iets om triest van te worden; het kon zoveel leuker zijn…….. :cry:
 • De hoeveelheid spam is de laatste maanden gigantisch toegenomen. Ik heb de mailfilters bij mijn providers ook allemaal op maximaal staan, en krijg toch nog flink veel spam binnen. Denk dat er inderdaad nagedacht moet worden over andere oplossingen. Ik ben bang dat email anders binnen afzienbare tijd gewoonweg onbruikbaar wordt.
 • Wat betreft jouw laatste zin: da's inderdaad ons lot als 't zo doorgaat, vrees ik.
  Maar wat die "bronaanpak" betreft: is dit nou echt zo moeilijk?? Waarom laten we dit met z'n allen doorsukkelen tot het van kwaad tot erger wordt?
  Een stelletje rashackers moet toch uit kunnen vogelen waar die troep vandaan komt? Toch….?
  En dan maar eens wat wetjes gaan bedenken die deze ongein gaat belonen met torenhoge straffen! Als we nu op korte termijn niets anders doen dan filteren, dan is 't te laat…………
 • Bij mijn provider (Het Net) krijg ik honderden spammails per maand. Die account heb ik dus maar opgegeven.

  Maar op mijn deel van de server bij de hostingprovider krijg ik nooit spam. Die e-mailadressen staan dan ook niet op het internet, misschien scheelt dat wat.
 • Chello heeft het filteren van spam uitbesteed. Niets dan lof voor de resultaten!! Als er 1 % door de mazen van het net glipt, is 't veel. De rest wordt keurig netjes afgevangen!
  Maar ja, alle mail krijgt dus een wasbeurt en als er veel vuil in zit, dan krijgen die mailservers te maken met overbelasting.
  Dus: bij de bron aanpakken!! Ik hoorde dat het verspreiden van "spam" hier in NL verboden zou zijn, maar dat 't in de VS "legaal" zou zijn…. :evil:
 • Probleem is dat al die ongein juist uit het buitenland komt. Bij mij althans (inderdaad voor 99% afgevangen) zit tegenwoordig nauwelijk of nooit meer iets bij van Nederlandse afkomst. En dat is (wettelijk) nou net het probleem. Aanpakken? Goed idee, maar hoe?

  Edit: In de VS is het ook verboden, maar om een dwarsstraat te noemen in Rusland of Thailand niet ……
 • Als 't "daar" wel toegestaan is, dan wordt 't tijd dat er eens op hoog niveau over dit soort zaken gepraat gaat worden. Hier heeft niemand iets aan.
  En anders: digitale oorlogsvoering? Weghacken die lui!
  Tenzij je een of andere sukkel bent, maar ik ben er bijna zeker van dat meer dan 90% van al die mailtroep over "V!agra" en dergelijke ongeopend en ongelezen weggegooid wordt. Dat hier nog verdiensten inzitten is nauwelijks voorstelbaar……….
 • Doodhacken, leuk, maar daar beschermen de spammers zich wel tegen: valse e-mailadressen en proxy-servers bijvoorbeeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.