Vraag & Antwoord

Anders (internet)

bittorrent probleem

Anoniem
Kerstsfeer
12 antwoorden
 • Ik ben al enige tijd bezig met het proberen bittorrent goed draaiend te krijgen. Alles werkt, en download ook, zij het veel en veel te langzaam voor mijn internet verbinding. Na het hele proces van portforwarding precies zoals op de site www.portforwarding.com beschreven staat voor mijn router (E-tech ADWG03) te hebben doorlopen, was mijn probleem nog steeds niet verholpen. Azureus geeft nog steeds de NAT-error, utorrent weet mij te vertellen dat hij op de opgegeven poort geen signaal krijgt, net zoals bij bitcomet.
  Ik heb alle mogelijke samenstellingen van up en download verhoudingen geprobeerd, maar de downloadsnelheid komt niet boven de zeg 20 kb/s uit, terwijl mijn verbinding 1 mb/s zou moeten geven.
  Heeft iemand enig id hoe dit probleem opgelost moet worden? Alvast bedankt!
 • Zijn er wel genoeg seeders die zorgen voor een snelle download?
 • 3 uit 70, maar dat is het probleem niet; Utorrent geeft namelijk ook de melding dat de poort dichtzit, terwijl hij op de portforwarding pagina van mijn router toch echt als open staat weergegeven
 • Controleer je port forwarding eens via http://www.utorrent.com/testport.php?port=X (portnummer i.p.v. de X)
 • Dat bedoelde ik met

  "Utorrent geeft namelijk ook de melding dat de poort dichtzit"

  Hij geeft hier dus een error:

  "Error! Port 63273 does not appear to be open"
 • kijk ook even of je firewall het niet tegenhoud
  je kan dat in je firewall makkelijk instellen
 • De softwarematige firewall houdt hem iig niet tegen; deze staat goed geconfigureerd, en ik dacht dat een evt. hardwarematige na het port-forwarding goed geconfigureerd zou moeten zijn.
 • nee, absoluut niet….als je de software-matige firewall hebt geconfigureerd moet je deze ook forwarden naar de hardware-matige…overigens zie ik het nut niet van een software-matige + een hardware-matige…1 is genoeg. :wink:
 • Heb je je ip wel goed staan in je router? Probeer eens 192.168.1.33 ipv je externe ip.
 • [quote:e0ce798480="rsweres"]nee, absoluut niet….als je de software-matige firewall hebt geconfigureerd moet je deze ook forwarden naar de hardware-matige…overigens zie ik het nut niet van een software-matige + een hardware-matige…1 is genoeg. :wink:[/quote:e0ce798480]

  Stel dat je een simpel speedtouchmodempje hebt dan kan een softwarematige firewall toch nog extra functies hebben; zoals stealth, WIFI/ethernet attacks enz?
 • Het probleem licht waarschijnlijk aan de poort die je gebruikt. Als deze nog op standaard staat moet je die ff veradneren. Die poort staat namelijk in de meeste gevallen op de blacklist. Als je een poort kiest tussen 49152–65534 hoord het al wat sneller te werken. Maar het duurt wel 1 tot 3 dagen voordat je snelheid omhoog gaat zodra je je poort hebt veranderd.
 • [quote:ba5007a3bb="Kerstsfeer"]Maar het duurt wel 1 tot 3 dagen voordat je snelheid omhoog gaat zodra je je poort hebt veranderd.[/quote:ba5007a3bb]Hoe kom je daarbij? Even je client herstarten is genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.