Vraag & Antwoord

Anders (internet)

IP gebaned op een site

Anoniem
rolfb
29 antwoorden
 • ik ben pas IP gebaned op een forum,
  zou ik dit kunnen ontwijken op de een of andere manier?
  als ik een andere pc heb,kan ik dan gewoon weer op die site?

  alvast bedankt
 • Opvallend dat je met je allereerste bericht op dit forum meteen met zo'n zaak komt!!!

  Als je onterecht gebanned bent kun je contact opnemen met de webmaster/moderator van betreffende site.

  Als je terecht gebanned bent hoef je hier geen steun te verwachten.
 • ik zeg toch niet dat ik op DEZE site ben gebaned
  ik ben op een forum over een heel ander onderwerp gebaned
  en ik heb een mailtje gestuurd naar de moderator van het forum,maar die mailt niets terug.
  maar kan ik als ik een andere pc heb weer op die site?
 • Ik begrijp heel goed dat het niet om deze site gaat.

  En om je dan toch maar even uit de brand te helpen, zodat dit topic dicht kan: een andere computer helpt je niet als die op dezelfde internetaansluiting zit. Al heb je 100 PC's staan thuis, ze gaan allemaal via hetzelfde IP-adres!!!
 • maar je IP is toch van je pc en niet van je internet
  uit wat jij nu zegt begrijp ik dat als je geen internet hebt dat je ook geen IP hebt?
 • Je IP nummer is een door je provider toegekend nummer. Dat heeft niets te maken met welke PC dan ook. Elke PC op 1 internetaansluiting heeft hetzelfde IP nummer.
 • beste scandisk. Je ip nummer is het nummer die je voor de buitenwereld hebt. Deze is geband. Kan gebeuren. Je eigen schuld denk ik.

  Als met met meer dan 1 pc thuis zit hebben deze intern een ander nummer maar dat nummer wordt niet in de buitenwereld gebruikt. Dat is de taak van je router in combinatie met je modem.
 • Het enige wat helpt is bijvoorbeeld op de pc van de buren of vrienden, kennissen e.d….je daar registreren op dat bewuste forum met een andere nickname en ander mailadres (bestaand)…deze worden dan weer samen gekoppeld aan een ander IP-adres. En anders gewoon duimen draaien en wachten tot je ban verwijderd wordt en overpeinzen wat je misdaan hebt.
 • of je gebruikt een proxy natuurlijk.
 • :D
 • idd. Waarom bestaat er nou geen anti-proxy?
 • wat is een proxi dat precies?
 • Als je nou eerst de reden waarom je gebanned bent verteld, zullen mensen je misschien sneller helpen. (Als het onterecht is tenminste ;))
 • :D
 • ik zelf vind dat ik on terecht ben gebaned
  ik zal het een beetje uit proberen te leggen:
  ik had zelf 2 accaunts voor voor dat forum
  ik dacht nou daar is niets mis mee
  toen heb ik er nog een bij ons thuis aangemaakt voor een maat van mij(op mijn pc dus met mijn IP adres)
  toen kwam er nja een paar maanden later een vriend bij mij logeren,die heeft zich aangemeld met zijn accaunt en ging lopen fucken op die site.
  ze hebben het IP achterhaalt waar hij toen mee schreef op het forum zegmaar (dat was dus mijn IP)
  en hebben een IP ban gelegt omdat:
  ik meerdere accaunts had(stond nergens in de regels dat dat niet mocht)
  en omdat IK heb lopen 'fucken' maar dat was dus die maat van mij met zijn accaunt
  dus ze dachten dt ik 4 accaunts had en hebben er een IP ban op gegooid

  nou,dit is zo'n beetje het verhaal van hoe of wat
  ik zelf vind het zeer onterecht
  ik heb al contact opgenomen met de modertor van het forum,maar die mailt nooit iets terug….
  dus mischien kunnen jullie begrijpen dat ik op de een of de ndere manier weer terug wil op het forum vandaar deze vraag
 • Kijk, regels of niet…ik ben het hier niet helemaal met je eens. Je kunt natuurlijk meerdere accounts hebben . Het zit hem namelijk in het probleem dat 1 van die accounts misbruikt is door onfatsoenlijk gedrag en hier zal ook wel een regel voor zijn. Of er nu iemand anders inlogt op een door jou gebruikt (gemaakt) account dat kunnen zij niet zien. Je kunt wel zeggen dat jij dat niet was maar dat is voor hen niet duidelijk. Rede te meer aangaande de fatsoensnormen dat je bent gebanned. En als volgende zou het beter zijn iets meer op je taalfouten te letten, dat zou zowiezo ook hier al een veel betere indruk maken.

  Gegroet.
 • Dat er achter een IP maar een persoon en dus maar een account zit, is wel heel onzinnig. Volgens mij hangen er bij de meeste bedrijfsnetwerken tig mensen achter een IP. En dat zou zelfs betekenen dat er binnen een gezin maar een gezinslid een account kan hebben.

  Dat er accounts gesloten worden vanwege irritant gedrag op het forum is op zich terecht, maar om gelijk alle users van de desbetreffende IP te bannen is erg kort door de bocht. Misschien moet je je maar afvragen of je nog wel op zo'n forum wil komen, zeker als de beheerder niet wil reageren op jouw weerwoord, er zijn immers forums genoeg op internet.
 • Ook hier ben ik het niet mee eens, uiteindelijk komt alles op 1 IP adres aan en overtreedt er 1 gebruiker van dat adres de fatsoensnormen tja dan had die gebruiker daar eerder over moeten nadenken. Dat de beheerder van dat forum niet reageert kan ook een reden hebben…de manier waarop je je mail geschreven hebt aan de beheerder en zoals ik al hier eerder mag concluderen, ik heb hier mijn bedenkingen over. En waar maak je druk om…1 forumpje…het is niet het einde van de wereld. Laat de gebruiker maar eens goed nadenken wat ie gedaan heeft. Dat er uberhaupt anderen door een door jouw gemaakt account gebruik maken…inclusief het wachtwoord…tja je hebt het hem/haar gegeven en nu moet jij op de blaren zitten. :roll:
 • [quote:6e4095644e="rsweres"]Dat er uberhaupt anderen door een door jouw gemaakt account gebruik maken…inclusief het wachtwoord…tja je hebt het hem/haar gegeven en nu moet jij op de blaren zitten. :roll:[/quote:6e4095644e]
  Als je goed leest, zie je dt TS bezoek had van een vriend die achter zijn pc maar met zijn eigen account had ingelogd op het forum, en die is vervolgens gaan lopen klooien. Leg het hele veraal uit aan de admin of moderator van het forum, via mail. Mocht dat niet werken kan je altijd vanuit een internet cafe of via een inbelverbinding een account aanmaken en via die weg proberen een admin of moderator te bereiken. Lukt dat ook niet, zouden ze wat mij betreft de hoogste boom in kunnen :wink:
 • misschien is het ook handig te weten over welk forum het gaat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.