Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Rode kruisjes op webpagina

Anoniem
schults
13 antwoorden
 • Het zal vast al eens eerder zijn gevraagd in dit forum, maar als relatieve en wat oudere beginneling vraag ik toch nog maar eens wat die rode kruisjes in/op de plaats van afbeeldingen op sommige webpagina's te betekenen hebben. Moet ik voor een juiste weergave soms wat instellingen (extra >>> internetopties) aanpassen ? Zo ja, welke ? Ik werk sinds kort met IE7, maar onder IE6 kwam het probleem ook voor.
  Windows XP Home SP2, IE7, Norton I.S., popupblokkeringen uitgeschakeld, Windows firewall uit - Norton firewall aan.

  Wie kan mij helpen ? Dank voor een goed advies.
 • Google helpt je een heel eind op weg.
 • kan fouten wezen op de server

  plaatje niet op de server, plaatje met een verkeerde extentie of naam

  ik kom zo 123 niet op andere mogelijkheden, maar zijn er nog enkele waardoor je dat kruisje ziet
 • Ook een bomvolle Internetcache kan dit veroorzaken. Bijtijds leegmaken dus! (Zonodig m.b.v. Ccleaner).
 • [quote:a3446ee21c="lion"]Ook een bomvolle Internetcache kan dit veroorzaken. Bijtijds leegmaken dus! (Zonodig m.b.v. Ccleaner).[/quote:a3446ee21c]

  Jammer, maar dit heeft ook niet geholpen, evenmin als de opdracht ''afbeeldingen weergeven''.
  Iemand anders had het over het ontbreken van Java Virtual Machine. Die is inderdaad niet installed. Maar omdat Microsoft na 31 december 2007 geen support meer geeft op Microsoft JVM, voel ik er niet veel voor om die nu nog te installeren.
 • Je kunt ook de (betere) JRE van Sun installeren. Alhoewel ik me afvraag of dat iets uitmaakt voor je afbeeldingen. Geef eens een URL aan, waar je het ziet. Dan kunnen wij je wellicht geruststellen. Er wordt namelijk wel flink wat afgeknoeid door webmasters.
 • [quote:41f5b1aa4f="gerben"]Je kunt ook de (betere) JRE van Sun installeren. Alhoewel ik me afvraag of dat iets uitmaakt voor je afbeeldingen. Geef eens een URL aan, waar je het ziet. Dan kunnen wij je wellicht geruststellen. Er wordt namelijk wel flink wat afgeknoeid door webmasters.[/quote:41f5b1aa4f]

  In de hiernavolgende webpagina van Morningstar staan twee rode kruisjes op de plek waar vermoedelijk formules of afbeeldingen te zien hadden moeten zijn.
  http://www.morningstar.nl/news/analysis.asp?ArticleID=5165&validfrom=2001-12-10
 • [quote:93afe12381="gerben"]Je kunt ook de (betere) JRE van Sun installeren. Alhoewel ik me afvraag of dat iets uitmaakt voor je afbeeldingen. Geef eens een URL aan, waar je het ziet. Dan kunnen wij je wellicht geruststellen. Er wordt namelijk wel flink wat afgeknoeid door webmasters.[/quote:93afe12381]

  Aanvulling op vorige reactie:

  Dit is een van de weinige webpagina's waar ik dit verschijnsel tegenkom. Meerendeels is OK met normale plaatjes, bewegingen, geluiden etc.
 • Niks aan de hand bij jou dus, ik zie ook missende plaatjes. Gewoon prutsers dus. Dus ze hebben óf een foute link gebruikt, of het plaatje mist. Dus… ;)

  http://www.morningstar.nl/news/im/special/example6_eur.gif
 • [quote:f3cf8d96ec="gerben"]Niks aan de hand bij jou dus, ik zie ook missende plaatjes. Gewoon prutsers dus. Dus ze hebben óf een foute link gebruikt, of het plaatje mist. Dus… ;)

  http://www.morningstar.nl/news/im/special/example6_eur.gif[/quote:f3cf8d96ec]

  Ik bleek een vijftal versies van Sun JRE te missen; die heb ik erbij geïnstalleerd, omdat sommige oude(re) programma's en/of websites die oudere JRE-versies nodig kunnen hebbben. Het mocht met de onderhavige website niet baten. Inderdaad, prutsers. Het zij zo.
  Niettemin veel dank voor de moeite.
 • Ik flikker de ouder er altijd wel af, tot nog toe geen problemen mee gehad. De huidige neemt 70MB in beslag, en dat telt toch aardig op metmekaar.
 • [quote:32f2efcab4="gerben"]Ik flikker de ouder er altijd wel af, tot nog toe geen problemen mee gehad. De huidige neemt 70MB in beslag, en dat telt toch aardig op metmekaar.[/quote:32f2efcab4]

  Ik vond na lang zoeken de hiernavolgende website, waarin de oorzaak en oplossing van het probleem van de rode kruisjes wordt gegeven.
  Ik begin hier vooralsnog maar niet aan, want het is me veel te ingewikkeld. Moet eerst maar wat bijleren. Voor ervaren computeraars wellicht nuttige informatie.
  http://java.com/nl/download/help/5000040200.xml#auto_ie
 • Dat is wel interessant, maar heeft op zich niets met jouw "probleem" te maken. Dat artikel gaat over java applets, en bij jou gaat het om afbeeldingen. En is het geen defect aan jouw software, maar aan de betrokken sites.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.