Vraag & Antwoord

Anders (internet)

prima verbinding, maar valt wel steeds weg

Anoniem
edske
4 antwoorden
 • Mijn draadloze netwerkverbinding boven geeft een prima signaal. Toch valt steeds de netwerkverbinding (en dus ook internet) steeds weg na een paar minuten. Dan zoekt ie weer verbinding, geeft een ip adres en het werk weer……..voor een paar minuten.
  Overigens heb ik internetplusbellen met de experia box. De pc in de huiskamer geeft geen enkel probleem.
  Wie heeft voor mij tips? Alvast bedankt.
 • Je modem op een ander kanaal zetten wil in zo'n geval nog wel eens helpen. Veel gebruikte kanalen zijn 1, 6, 7, 11 en 13. Zet hem eens op, pak 'em beet, 4 of zo.

  Kijk ook eens in apparaatbeheer bij de eigenschappen van je ontvanger. Het kan zijn dat Windows toestemming heeft om het ding uit te schakelen om energie te besparen (ja, en van de winst kun je elk jaar twee weken naar de Canarische eilanden :wink: ).

  Een ontvanger die slecht werkt i.c.m. de Siemens Gigaset SX551 is bijvoorbeeld de SpeedTouch 121g, helemaal als je de bijgeleverde USB hub gebruikt.

  De SpeedTouch 120 (zonder 'g' dus) doet het wél erg goed op de Siemens.
 • ik heb een conceptronics usb ontvanger en het is toch goed geweest. Ooit…
  De experiabox op een ander kanaal zetten. En dan voor beide pc's?Waar kan ik dat kanaal vinden? Weet je dat zo?
  Had al bij energiebeheer gekeken, en daar zit niet de fout.
 • Is het ook ooit goed geweest op de Experiabox, of op een andere router/modem?

  Een ander kanaal kiezen: in Internet Explorer tik je in http://192.168.2.1/ en je logt in. Dan ga je naar http://192.168.2.1/advanced_wlan.stm en daar kies je een kanaal en eventueel wat andere instellingen.

  De SuperG instelling is hoogst waarschijnlijk alleen compatible met andere Siemens ontvangers. De Siemens Gigaset SX551 is niet het meest ideale modem dat ik ooit gezien heb… Misschien kun je ergens een SpeedTouch 716 vandaan halen, die zijn een stuk flexibeler. Maar goed, dat is misschien voor als alle andere opties falen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.