Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Verbinding draadloos netwerk valt iedere 5 minuten uit

Anoniem
KeesA
3 antwoorden
 • Wij hebben een draadloos netwerk voor internet, de router staat beneden en mijn pc op zolder. Vaak dus een lage verbindingssterkte. Maar soms heeft dat ding dagen dat het internet (dus verbinding tussen pc en router) iedere 5 tot 10 minuten wegvalt. Soms pakt ie het weer op, de andere keer moet ik helemaal naar beneden om de router te resetten :evil: . Wat is mogelijk om dit te voorkomen?

  Kilootjes afvallen, oke. Maar dat doe ik liever met fietsen dan met traplopen :)
 • Omdat je het zelf al over een lage signaalsterkte hebt denk ik dat het geen hardwareprobleem is. Bij een zwak signaal kunnen storende externe faktoren voor het wegvallen van de verbinding zorgen.

  Opslossingen:

  - router op ander kanaal instellen (misschien storen andere wifi-netwerken)
  - router op centralere plek neerzetten
  - wireless expander (tussenantenne) installeren.

  Zet als proef de apparaten eens dichter bij elkaar. Als de boel dan niet meer wegvalt weet je dat het geen hardwareprobleem of instellingenprobleem is.
 • [quote:31d1248177="KeesA"]Omdat je het zelf al over een lage signaalsterkte hebt denk ik dat het geen hardwareprobleem is. Bij een zwak signaal kunnen storende externe faktoren voor het wegvallen van de verbinding zorgen.

  Opslossingen:

  - router op ander kanaal instellen (misschien storen andere wifi-netwerken)
  - router op centralere plek neerzetten
  - wireless expander (tussenantenne) installeren.

  Zet als proef de apparaten eens dichter bij elkaar. Als de boel dan niet meer wegvalt weet je dat het geen hardwareprobleem of instellingenprobleem is.[/quote:31d1248177]

  Ik snap het, maar als ik met mijn laptop beneden (ongeveer 2 a 3 meter van router vandaan) zit dan gebeurt het nog steeds.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.