Vraag & Antwoord

Anders (internet)

help!! router ingesteld wpa.. notebook zegt wep:S

Anoniem
evelenn
6 antwoorden
 • dat is mijn probleem juist ook.. als ik dus dubbelklik op mijn router (waar ook 8r staat dat ik wep-security heb).. om te verbinden.. vraagt ie naar die 4 wep-keys..terwijl ik op mn router gewoon een wpa key heb ingesteld.. in de gebruiksaanwijzing staat ook nix nuttigs :( kheb al vanalles geprobeert maark kom er gewoon niet uit egt zeer frustrerend :(
 • hallo,

  ik heb n probleem met m draadloze verbinding ik heb mn router beveiligd met wpa.. daarop zijn 2 pc's aangesloten met kabel, daarmee kan ik gewoon op internet, maar mn laptop is dus draadloos en als ik de router aanklik om te verbinden zegt ie datk wep beveiliging heb :o en kan ik dus geen verbinding maken, valt hier iets an te doen? t lijkt me sterk dat mn laptop wpa niet aankan (asus A6t, wireless lan 802.11g netwerkadapter)
  help!!

  gr evelien
 • Je laptop kan WPA gemakkelijk aan. Uit je verhaal is niet duidelijk OF je op je Asus ook de WPA sleutel hebt ingevoerd. Omdat je stelt dat de Asus het aan moet kunnen krijg ik het idee dat je op het laptoppie de WPA sleutel-invoer nog niet hebt gevonden.
 • je zult de instellingen van de router gelijk moeten maken aan de instellingen van de laptop.
  als je tegen laptop zegt dat je wpa wilt met sleutel xx, zal je dat ook tegen de router moeten zeggen.
  hoe je dat doet: zie de handleiding van je router!
 • hoe je op een router moet klikken begrijp ik niet: normaliter benader je die dingen via de webbrowser…
  nu lijkt het mijhet handigst om vooraan te beginnen: de router resetten (is bij elk merk anders dus volg precies de gebruiksaanwijzing om toteen échte reset te komen!) en vervolgens met behulp van diezelfde gebruiksaanwijzing de instellingen opnieuw vastleggen.
 • Aansluitend op de vorige -volledig correcte- reaktie: Begin eens helemaal opnieuw.

  - je router 'resetten': met een knopje wis je de instellingen van je netwerk op de router (vaak een miniem knopje dat je met een veiligheidsspeld o.i.d. een 20 seconden ingedrukt moet houden).
  - met je internetbrowser ga je 'in' je router. In de gebruiksaanwijzing die je op papier hebt, of via de handleiding die je via de fabrikantensite kunt downloaden, vind je de toegang. Bijv. http://192.168.254….
  - In de router kies je een netwerknaam en een beveiligingssleutel. In jouw geval WPA. Daar voer je je zelfgekozen sleutel in.
  - Vervolgens ga je in je draadloos aan te sluiten computers naar de software van de draadloze netwerkkaart. Of je kiest in Windows 'Netwerk' –> draadloos netwerk. Daar voer je ook de netwerknaam en de op de router gekozen beveiligingssleutel in.

  'Gewoon' eerst in je router de gegevens invoeren en vervolgens in je PC's dezelfde gegevens invoeren. Meestal is er aparte software geínstalleerd op je PC m.b.t. de netwerkkaart. Anders doe je het met de standaard Windowssoftware: Start>netwerk>rechtsklikken op 'draadloze netwerkverbinding'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.