Vraag & Antwoord

Anders (internet)

'Schokkerige' internet connectie

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Hoi beste mensen,

  Ik heb het in mijn onderwerp over een 'schokkerige' internetconnectie. Klinkt heel vreemd maar ik kan het niet anders uitleggen. Sinds een tijdje heb ik erge connectie problemen. Als ik wil gaan surfen en ik open explorer of firefox kan ik altijd zo'n kwartiertje surfen totdat hij problemen krijgt met het verbinden met een site. Of ik kan helemaal niet op de site komen, of gedeeltelijk of duurt het echt eeuwen. Nu is het me opgevallen dat bij sommige sites hij bijna altijd meteen al vast loopt, zoals de nieuwe hotmailsite, myspace.com, hyves.nl, allmusic.com etc. Met de wat 'zwaardere' site (ik kan het niet anders formileren) heeft hij dus moeite, zo denk ik dan.
  Als ik zit te world of warcraftenen en ik heb geen browser aanstaan ervaar ik ook geen problemen, maar zodra ik een browser aan heb staan raak ik meerdere malen disconnected. Ook met MSN ga ik steeds off en online.
  Ik had laatst de chipdriver voor mijn moederbord geherinstalleerd omdat ik problemen had met world of warcraft (na de uitbreiding) en dat adviseerde ze toen. Misschien ligt hier aan ik weet het niet.
  Is dit een bekend probleem, en is er wat aan te doen? Zat zelf te denken om firefox en/of explorer te herinstalleren maar ik heb erg veel moeite om op die sites te komen….
  Bedankt!
 • Weet hier niemand antwoord op :( ?
 • welke provider heb je?
 • Excuses voor de late reactie, maar onze provider is chello van UPC (dacht ik). Maar het heeft niks met de provider te maken aangezien mijn huisgenoten geen last hebben van dit probleem…
 • wat je niet vermeldt: is die pc van jou wel geheel vrij van virale aandoeningen,spyware, malware en wat ellendelingen verder verzinnen?
 • Mijn computer is als het goed helemaal vrij van malware en dergelijke. Ik heb een tijdgeleden last gehad van spyware en heb toen met behulp van de mensen hier mijn computer weer vrij gekregen gelukkig. Nee ik denk niet dat het daar aan ligt.
  Het probleem is echt heel vreemd. Bij sommige site doet ie het wel en sommige niet. Bij sommige sites is hij erg traag waarna heel het internet langzaam is en bij sommige niet. Soms valt MSN ook zomaar uit als ik een tijdje heb gemsnt en bij wow raak ik om de haverklap geDCed.
  Erg frustrerend dus, kan het aan de driver liggen? Heb ze al opnieuw geinstalleerd maar het mocht niet baten…
 • > Mijn computer is als het goed helemaal vrij van malware en dergelijke<
  ik zou tóch maar eens een hijackthislogje voorleggen aan de kenners in het subforum beveiliging en privacy, alwaar je in de stciky vindt hoe je dat moet doen.
 • Ik weet vrijwel zeker dat het aan de (ingebouwde) netwerkkaart ligt.

  Ik heb zelf ook een keer met een Nforce 4 bordje verschrikkelijke problemen gehad met het internet… Toen bleek het aan de drivers te liggen..

  Anders moet je Tuneup-Utilities 2007 even downloaden…
  www.tuneup-software.nl

  deze kan ook je internet optimaliseren en dat soort dingen… Misschien heb je er wat aan.

  Wat zijn trouwens de specs van de pc?
 • tja, die drivers heeft ´ie al vernieuwd, en zodra hij een browser aanzet gaat het mis….. dan kun je toch op afstand niet zeggen dat het die kaart is?
 • Ik zou gewoon Tuneup ff downloaden en dan alle checks even nalopen (HD check) register etc….
 • Het duurde heel lang totdat ik tijd had om je advies op te volgen.
  Maar heb het nu dus gedaan en het heeft helaas niks geholpen. Het internet raakt nog steeds vast na een tijd surfen…
  Ik heb een Hijack log geplaatyst op: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1198489#1198489

  Pff… ik heb echt geen idee hoe ik dit moet verhelpen. Nog een keer nieuwe drivers installeren?
 • Het duurde heel lang totdat ik tijd had om je advies op te volgen.
  Maar heb het nu dus gedaan en het heeft helaas niks geholpen. Het internet raakt nog steeds vast na een tijd surfen…
  Ik heb een Hijack log geplaatyst op: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1198489#1198489

  Pff… ik heb echt geen idee hoe ik dit moet verhelpen. Nog een keer nieuwe drivers installeren?
 • hey ik heb hetzelfde probleem. Internet doet het gewoon snel, maar op yahoo en nog meer sites blijft het op een gegeven moment hangen. Pas als ik internetvenster uit doe en een nieuwe opstart dan doet ie het weer. ZOooo vervelend. Ik had toen Casema gebeld en die konden ook geen oorzaak achterhalen. Ze gaven mij de tip om van Internet explorer 7 terug naar 6 te gaan. Hoe kan ik dat het beste doen?
 • Terug van IE7 naar 6, gewoon IE7 deinstalleren via config scherm…c 'est simple!, daarna heb je IE6 weer terug.
 • nou ik had dat dus gedaan, naar IE 6 teruggegaan. Maar dat heeft niks geholpen hoor. Ik heb nu weer IE 7 en hij doet het nu wel goed. Het blijft niet zo vaak meer hangen….
 • Nou een lange tijd heb ik eindelijk een extra geheugenreep erbij gehaald om te kijken of dat uitmaakt. Helaas niet. Ik wil nu mijn computer gewoon resetten (of rebooten, weet niet welk woord hierbij hoort) zodat ik weer met een schone lei kan beginnen.
  Nu ben ik alleen vergeten hoe je dat ook alweer moet doen. Heb je hiervoor perse de windows xp cd voor nodig want die heb ik niet (en ook geen disketten, ik heb namelijk geen diskdrive).
  Weet iemand hoe ik dit het beste kan doen?
  Bedankt!
 • Met Zeelandnet (de UPC van Zeeland) waren er ook problemen met de snelheid en het wegvallen van de verbinding. De modems die geleverd werden konden niet overweg met verreweg de meeste routers/hubs/switches. Zonder router was het trouwens ook KvdB.

  Een oplossing die nog wel eens wilde werken was om je netwerkkaart op 10Mb/half duplex te zetten. Kon je tenminste normaal internetten, aangenomen dat je pc rechtstreeks op het modem was aangesloten.

  Mag ik meteen even van de gelegenheid gebruik maken ADSL te promoten? Bij deze.

  Zitten je huisgenoten overigens op de zelfde aansluiting? Betaal jij die aansluiting? Keil ze er af en claim de volledige bandbreedte.

  Had ik al iets gezegd ten gunste van ADSL?

  Ik heb een jaartje of wat voor UPC gewerkt (via Cable1, die -hiep hiep hoera!- failliet zijn), en tenzij je kabel heel erg goed is en je wandcontactdoos een Tratec is, heb je een [censuur] verbinding.

  Maar zet eerst je netwerkkaart eens op 10 Mb/half duplex.
 • Ok een tijd terug heb ik windows opnieuw geïnstalleerd en had ik gewoon goed normaal internet.
  Nu heb ik echter weer hetzelfde probleem als ik voorheen had. Vorige week had ik bittorrent geïnstalleerd. Zou het daaraan liggen?
  Zelf denk ik niet dat het noodzakelijk daar aan ligt. Ik bedoel er zijn zoveel mensen met bittorrent, waarom zou het zo veel invloed hebben op mijn computer. Dat je computer iets langzamer wordt kan ik begrijpen maar dit is een compleet ander verhaal.
  Waar de kan dit dus aan liggen. Het is echt te frustrerend!

  @Turrebo: hoe kan je netwerkkaart dusdanig verandere?
  En we DELEN de rekening voor internet, dus ze eraf keilen gaat niet echt lukken.
 • bij mij geeft een combi van zonealarm en azareus ook hikkende internet (*) problemen zeer reproduceerbaar, als een ghost terugzet zonder die 2 en dan weer installeer is ht raak. Maakt niet zoveel uit welke versie ZA ik neem.
  Blijkbaar raakt er iets beschadigd of is er iets niet compatibel.
  Ik ben dus naar een andere firewall gegaan, sunbelt free, lastiger te configgen, maar probleem is opgelost.
  systeem een P-IV @ 3.2GHz, 2 GB RAM, Asus p4p800-m-x moederbord (meen ik zo uit mijn hoofd en XP Pro.
  Mijn zoon heeft een PIV@2.56GHz, 1 GB op een Asus P4V8X-MX mob en heeft hiermee geen problemen.
  Nieuwe drivers voor de netwerkkaart of anders ingesteld hielpen bij mij niet.
  Lastig probleem om via google of de forums in kaart te brengen hoe het op te lossen, dus ik ben er uiteindelijk maar omheen gegaan…. :(

  (*): soms kon een Linux CD downloaden, gewoon via web ftp van de NL-universiteiten, maar meestal bleef ie ergens hangen, telkens op een ander punt. Dezelfde maar "kale" installatie werkte probleemloos. Mijn FTP-server had er dus ook last van, lastig werden mensen die fotos wilden posten of ophalen er telkens afgeknikkerd, mijn broer heeft het familie uitje maar via een CD gemaild, snailmail…..dat wel…
 • Met Bittorrent clients moet je altijd even uitkijken. De meeste (uTorrent, Bitcomet, etc.) zijn goed. Azureus, hoewel goed, is een beruchte resource-hog en kan voor een (te) trage pc zorgen.

  Gebruiken je huisgenoten ook bittorrent clients, of andere p2p software? Hou er dan rekening mee dat, wanneer je dit niet anders instelt, je hele upstream in beslag wordt genomen door de bittorrent client.

  Wanneer je iets hebt gedownload met bittorrent (of een andere p2p toepassing, maar hierna noem ik voor het gemak alleen bittorrent), deel je dat bestand met de rest van de wereld. Dit gaat ten koste van je uploadsnelheid. Wanneer je uploadsnelheid (bijna) helemaal in beslag genomen wordt door bittorrent, kun je niet meer met goed fatsoen internetten, en wel hierom:

  Wanneer je een website opvraagt, stuurt je pc informatie naar de server van je provider. Er vindt vervolgens een 'gesprekje' plaats tussen je pc en de server, met als resultaat dat je een webpagina te zien krijgt. Je pc stuurt voortdurend gegevens naar de server; of alles goed is ontvangen, of er nog meer informatie moet worden gedownload, allerhande info dus. Wanneer je bittorrent client vrolijk je hele bandbreedte in beslag neemt wordt zo'n 'gesprekje' ernstig bemoeilijkt. Je pc kan de informatie maar moeizaam uploaden naar de server, waardoor je sommige pagina's niet met goed fatsoen kunt bekijken. De ene website heeft aan een half woord genoeg (bijvoorbeeld de homepage van je oma, met de uitslagen van de wekelijkse bingo), terwijl andere websites intensief over en weer informatie uitwisselen met je pc, denk aan de wat zwaardere websites (zoals het vernieuwde Hotmail, of websites die zwaar leunen op Java).

  Je kunt de uploadsnelheid van je bittorrent client bijstellen naar pak 'em beet 50%, dit zou al verschil moeten maken. Probleem is wel dat je huisgenoten eigenlijk geen bittorrent clients mogen gebruiken, anders haalt het nog niks uit. Je bespaart 50% van je uploadsnelheid, maar die wordt dan meteen geclaimd door de clients van je huisgenoten, zodat je er nog niks mee opschiet.

  O ja, schiet me nog wat anders te binnen: ik weet eerlijk gezegd niet hoe het bij upc zit, maar met KPN Internet Plus Bellen is het zo dat wanneer je aan het bellen bent, je [i:52cc84d421]internet[/i:52cc84d421]bandbreedte zwaar de nek wordt omgedraaid… Het is dus eigenlijk meer "Internet [i:52cc84d421]Of[/i:52cc84d421] Bellen".

  Anyway, je zou eens kunnen kijken hoe goed het internetten gaat wanneer je je huisgenoten even tijdelijk afsluit.

  Nog even over het 10Mb/Half Duplex verhaal.

  Ik heb helaas alleen een Engelse XP, dus ik heb even een Nederlandse uitleg opgespoord.

  Klik hier voor de uitleg (even naar beneden scrollen naar het kopje '[i:52cc84d421]Onder Windows 2000/XP[/i:52cc84d421]' )

  Dus, en, maar, want:

  [list:52cc84d421]
  [*:52cc84d421]Schakel alle p2p software uit
  [*:52cc84d421]Koppel al je huisgenoten even af van de router
  [*:52cc84d421]Stel je netwerkkaart in op 10 Mb / Half Duplex
  [/list:u:52cc84d421]

  En tot slot: probeer eens te internetten in [i:52cc84d421]Veilige modus met netwerkondersteuning[/i:52cc84d421].

  Ik ben benieuwd!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.