Vraag & Antwoord

Anders (internet)

PC valt weg (uit) en start zomaar opnieuw op, help plz

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Als ik op mijn pc bezig ben, dan valt hij soms zomaar uit, zonder enig aanleiding, boem uit, en start direct opnieuw op.

  Op zich niet heel erg omdat er verder niks beschadigd, maar het hoort niet natuurlijk. En het is wel vervelend als ik bezig ben met mijn huiswerk en dat is bijna dagelijks.

  Er is geen tijd of bepaald programma waarbij hij uitvalt, gewoon boem zomaar zwart beeld, en dan opnieuw starten.

  Specificaties:

  Pentium 4 3,4Ghz
  MSI Moederbord 848P
  2GB Werkgeugen
  128Mb Videokaart
  Gem CPU Temp 43Graden
  Gem Systeem Temp 37Graden

  Draait windows xp pro, engelse versie op.

  Voor meer info, vraag maar.

  Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat het kan zijn.

  Alvast bedankt.


  Greetzzz, Bastiaan
 • Hoi,

  Ook ik heb eens zoiets gehad, pc was toen net twee weken oud.
  Heb na veel zoeken, de pc opgestart, en de stekker van de startknop van mijn moederbord getrokken. Daarna bleef hij het doen, schakelaar vervangen en klaar was ik. Dus het is te proberen. Groetjes Hans.
 • zou ook je voeding kunnen zijn had nml laatst ook zo iets
  :)
 • Je kunt je netsnoer over de hele lengte heen en weer buigen. Steeds op een andere plaats. Misschien zit er een 'breukje' in het koperdraad in je snoer. Zoja, dan zal je pc bij het gefriemel met het snoer weer uitgaan. En dan weet je ook waar die breuk zit. De breuk kan ook zitten in een verdeeldoos (buiten je pc dus) of verlengsnoer.

  Hoewel een kapot snoer bij een nieuwe pc niet erg waarschijnlijk is. Een kapotte voeding of aan/uitknop lijkt me ook heel goed mogelijk. Heb je nog garantie?
 • een andere voeding kost een paar tientjes,, 30 of 40 euro

  vervang eens je voeding voor een nieuwe , evetueel krachtigere dan dat je nu hebt en kijk of het probleem weg is
 • [quote:4ad10f72a7="spaarvarken"]Vervang eens je voeding voor een nieuwe , evetueel krachtigere dan dat je nu hebt en kijk of het probleem weg is[/quote:4ad10f72a7]Dat is inderdaad goedkoper dan een reparatie door een monteur. En je kunt misschien afspreken met de winkel dat je die voeding weer mag teruggeven. Eventueel voor de helft van de prijs. En zoniet kun je hem verkopen via internet.

  Bij zulke klusjes leg ik altijd de stekker van het snoer in het zicht zodat ik me niet vergis of de stroom er af is. En ik gebruik goed droge handen, rubber doe-het-zelf handschoenen en rubber schoenzolen. Ik ben namelijk weleens vergeten om de stroom van iets af te halen bij een kleine reparatie, toen ik afgeleid werd door een radioprogramma.

  Zoiets gaat meestal goed, maar één keer vergeet je het. En op condensatoren kan ook nog weleens stroom staan volgens mij, nadat je de stekker uit het stopcontact hebt gehaald. Vooral op grote condensatoren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.