Vraag & Antwoord

Anders (internet)

bestand op internet

Anoniem
werner gerth
8 antwoorden
 • Ik heb een zip bestand gemaakt van twee VOB files en deze op een locatie op het internet gezet, zodat een vriend deze kan donloaden.
  Hij kon het bestand weliswaar downloaden, maar niet unzippen. "Unvalid archive". Ik heb hetzelfde bestand ook gedownload en kreeg dezelfde mededeling. Wat kan hier fout gaan ?? Of moet ik deze bestanden op een andere manier inpakken ?? Ik snap hier niet veel van….
 • Je kan het originele zip-bestand dus wel uitpakken maar het via internet gedownloade bestand niet. Dan zijn beide bestanden dus niet gelijk.
  Je kunt proberen om het zip-bestand opnieuw te uploaden en dan specifiek 'type image' of 'type binary' te vermelden. Hoe dit bij de commandline-ftp werkt, staat hier.
 • Dat zal ik zeker proberen. Ook hoorde ik, dat WinZip niet geschikt is voor het inpakken van grote bestanden. WinRar zou dat wel zonder probleem kunnen. Is dat Zo ???
 • Nog wat vergeten. Het uploaden van het bestand deed ik in de stand "auto". Binary staat er ook, maar weet niet goed wat dit betekent.
 • ik weet niet precies hoe het zit met winzip maar ik raad je aan WinRar te gebruiken, zeker omdat je er meer archieven mee kan openen en met verschillende modus mee kan "zippen"
 • [quote:e2332a6931="werner gerth"]Ook hoorde ik, dat WinZip niet geschikt is voor het inpakken van grote bestanden. WinRar zou dat wel zonder probleem kunnen. Is dat Zo ???[/quote:e2332a6931]
  Met Winrar kun je inderdaad probleemloos zeer grote bestanden inpakken. Maar dat heeft alleen zin wanneer je na het inpakken meteen al problemen hebt met uitpakken (op je eigen pc dus nog niet via internet).

  [quote:e2332a6931="werner gerth"]Het uploaden van het bestand deed ik in de stand "auto". Binary staat er ook, maar weet niet goed wat dit betekent.[/quote:e2332a6931]
  Binary is in dit geval het meest zeker. Bij auto is er altijd het risico dat ftp het bestandsformaat verkeert beoordeelt.
 • Auto gaat meestal wel goed, maar een zip bestand is binary, dus zou je dat wel kunnen instellen. Zippen of rarren maakt denk ik niet zo veel uit. Hoewel rar wel meer gebruikt wordt voor grotere bestanden. Verder zou ik ook gaan splitten, in stukken van 50MB of zo. Hoeft ie niet het hele ding opnieuw te downen, als het ergens mis gaat.
 • gebruik een SFV programma om alles te checken voor checksum errors.

  http://en.wikipedia.org/wiki/SFV[/ur]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.