Vraag & Antwoord

Anders (internet)

wifi-insteekkaarten

Anoniem
vxvk
5 antwoorden
 • Weet iemand iets van Wifi-insteekkaarten? We hebben een probleem om op het internet te komen. Er is een Belkin insteekkaart voor een Speedtouch draadloos modem. Met een Linksyskaart werkt het, maar met een Belkinkaart niet. Bij een ander draadloos modem werkt de Linksys weer niet. Zijn de insteekkaarten niet universeel?
  Kunnen we zelf iets doen? Vast bedankt. Gerda
 • Wat werkt er precies niet? Hoe ver kom je? Welke beveiliging gebruik je (WEP, WPA, etc.)?
 • Volgens mij is het WPA. Bij de netwerken wordt de draadloze verbinding wel vermeld, maar er is geen verbinding mogelijk. Er is geen beveiliging. Het zou kunnen dat er iets met een IP-adres is, maar dat is zo ingesteld dat het automatisch toegekend wordt. Gerda
 • Thuis heb ik nog steeds geen adsl, dus ga ik met mijn notebook met wifikaart naar anderen toe. Op het ene adres (mijn zoon)vindt mijn kaart (De linksys) wel het draadloze modem, maar ik kan het internet niet op. Daar werk ik op hun computer. Op het andere adres (schoonzoon)gaat het zonder problemen, maar daar heeft onze schoonzoon problemen met zijn wifikaart (een Belkin)om zijn eigen modem te benaderen. Dus werk ik nu met webmail, zwerf van het ene adres naar het andere en thuis heb ik isdn en mijn computer staat dus niet constant open. Ik vind het merkwaardig dat ik op het ene adres wel en op het andere adres geen contact kan maken. Vandaar mijn vraag of die wifikaarten universeel zijn.
  Gerda
 • zo merkwaardig is dat niet: it takes two to tango!
  m.a.w.: het gaat om de instellingen van jouw pc en de instellingen van de draadloze router/modem.
  als dat niet overeenkomt kan je geen verbinding maken.
  dus je moet ofwel je pc aanpassen aan je gastheer, ofwel je gastheer aan je pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.