Vraag & Antwoord

Anders (internet)

grote prijs gewonnen?

Anoniem
Supersnail
5 antwoorden
 • Ik kreeg van yahoo een e-mail met de mededeling dat ik een van de 10 prijswinnaars was die een grote prijs gewonnen had ($ 600.000). Ik moest daarvoor gegevens opsturen, kreeg een bevestiging terug. Daarna moest ik weer gegevens opsturen. Daarmee was ik natuurlijk nog voorzichtiger. Met mijn handtekening heb ik geknoeid, dus daar kan men niets mee. Daarna kreeg ik weer bericht dat alles in orde was en ter verificatie doorgestuurd zou worden. Dat alles zou lopen via de Spaanse Belastingdienst of zoiets. Daarna kreeg ik bericht dat ik de prijs alleen kon krijgen als ik € 1250.- zou betalen. Dat ga ik natuurlijk niet doen. Maar ik vraag me af, zijn er meer mensen die zo'n mail krijgen en moet men dan niet gewaarschuwd worden. Heeft iemand hier ervaring mee? Het ziet er allemaal heel betrouwbaar uit. Of moet ik hiermee naar de politie? Gerda
 • Ik heb hier eigenlijk maar één antwoord op, je gelooft toch niet meer in Sinterklaas? Die woont volgens een ander sprookje nl. ook in Spanje.
  Dergelijke nonsens zijn algemeen bekend, en normaliter reageer je daar helemaal niet op. Nu zit je definitief in hun bestand, en word je de komende tijd bestookt met verdere spam.
  Politie inschakelen kun je proberen, of je kans op effect heb betwijfel ik, want die lui zijn zo glad als een aal.
 • Gewoon een variant op de nigeriaanse scam. In het vervolg gewoon negeren die troep. Je kunt je er heel erg druk over gaan maken, maar dat heeft geen enkele zin. Is alleen maar slecht voor je bloeddruk. :)
 • Waarschijnlijk ben je aan de tweifel gebracht doordat de afzender Yahoo was. Maar mensen met redelijke php kennis, kunnen je ook emails sturen vanuit staff@microsoft.com oid, dus dat geeft totaal geen garantie dat de emails ook daadwerkelijk van Yahoo affkomen.

  In het vervolg nooit reageren op dat soort email, dan weten ze namelijk zeker dat je email bestaat oid, en gaan ze je nog meer spammen met die rotzooi.
 • Ik denk dat je nu genoeg gewaarschuwd bent, een ezel stoot zich immers ook geen 2e keer aan dezelfde steen :)

  ~Hoe mooi het ook allemaal klinkt en er uit mag zien, gewoon niet doen~

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.