Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Nieuw modem, maar hoe

Anoniem
rob bogers
4 antwoorden
 • Ik was altijd lid bij het HCC-net en heb van hun ook een modem gekregen bij de installatie. Het is een Zyxel prestige 600. Nu ben ik overgegaan naar XS4all nadat hccnet geen adsl meer deed. Stel voor dat mijn modem defect raakt, welk modem zou ik dan moeten kopen? Ik kan dit natuurlijk ook bij XS4all vragen maar ik wilde het eerst in mijn forum proberen.
 • Begrijp ik goed dat je nu een werkend modem hebt en nu al vraagt voor het geval dat dit modem het begeeft?

  Zal tegen de tijd dat dit speelt afhangen van diverse zaken, zoals of je bedraad draadloos wilt gaan, of er extra functionaliteit in je modem moet (VOIP, TV), wat de snelheid van je dan af te sluiten abonnement wordt (ADSL2) etc. Tevens of je niet naar een nieuw abonnement overgaat waar je een (zogenaamd) gratis modem bij krijgt……..

  Ik weet ook nog niet wat ik over 3 jaar voor nieuwe auto koop. Wellicht iets heel verrassends omdat er dan een Dijk van een aanbieding is?
 • Nou, ik vraag het hierom. In het verleden heb ik een modem gehad omdat ik via HCC-net over kon gaan naar Tiscali. Toen ik wederom overging met de migratie van HCC-net naar XS4all kreeg ik mijn huidig modem. ik dacht dat is wel aardig want dan heb ik er dus twee zodat ik op verschillende plaatsen kan internetten in huis. Ik moest altijd mijn modem ontkoppelen in mijn computerkamer om hem ergens anders (woonkamer) weer aan te sluiten. Maar wat bleek, mijn oude modem deed het niet met de instellingen van XS4all. Bij XS vertelde men mij dat dat modem onbruikbaar was, vandaar een nieuw modem (deze dus) en vandaar mijn vraag. Kan ik dus gewoon een modem, wel of niet draadloos en wat voor mogelijkheden dan ook in de winkel kopen. Dus stel voor iemand heeft een mooi modem wat hij bij @home heeft gekregen (ik zeg maar wat) en dat zou ik over kunnen nemen. Werkt dat dan of zie ik iets over het hoofd.
 • Er zijn drie opties:
  adsl modem (zijn er eigenlijk niet meer)
  adsl modem/router combinatie (al dan niet alleen wired of met wireless)

  Dan is er ook nog het cablemodem voor internet over de coax lijn.
  en daaraan kun je dan weer koppelen Cable routers (al dan niet wired of met wireless)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.