Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Wie heeft er ervaring met online databases?

Anoniem
opamax
12 antwoorden
 • Beste Forum gebruikers,

  Ik moet binnekort een database online brengen wie heeft er ervaring mee?
  Wat is beter ASP of Coldfusion. Goede slechte ervaringen svp

  AUB help mij even opweg

  Alvast bedankt

 • geen ervaring met coldfusion wel met asp
  werkt best. sql servertje maken… paar regeltjes asp en je haalt zo je info uit je database en kwakt het op je pagina.
 • Als je een database online wilt zetten kan je het makkelijkt (vindt ik) met ColdFusion werken. Ik werk er inmiddels al 5 jaar mee en ik heb veel site's hier mee geautomatiseert. Het is erg gebruiks vriendelijk als je CF programmeerd in Dreamweaver MX. Ook de tutorials op de site van Macromedia zijn redelijk duidelijk. Ik heb veel talen geprobeerd (PHP, CGI, Java (Jrun) en ASP). Maar PHP werkt niet stabiel onder een windows Server. CGI vindt ik niet snel kwa programmeren. Java heb ik niet zo lang geprobeerd maar vondt het niet erg stabiel. ASP is echt super. Ook erg makkelijk en snel. Maar ik ga voor ColdFusion want, die server is gewoon erg fijn en lekker snel op mijn systeem. :D
 • Flashhawk, dan mag je mij eens uitleggen waarom je zeg: " Maar PHP werkt niet stabiel onder een windows Server".
  Ik heb hem ook al ruim 1 jaar werken, maar geen enkel probleem hiermee. Trouwens om eerlijk te zijn gebruik ik ook GEEN IIS. Deze baggert te veel je moet hem te vaak updaten en is te interessant voor hackers :-(
 • Ik had een review site gelezen waar PHP, ASP, Perl en CF werden vergeleken. Ik werd erg enthousiast over het verhaal van CF, mede ook omdat ik al met Macromedia Dreamweaver werk. Maar toen ging ik een hosting bedrijf zoeken dat CF biedt. Nu in Nederland zijn die bijna niet te vinden, en als je ze vindt betaal je je echt scheel. In Belgie doen ze er meer mee en zijn ze wat goedkoper. Het was echter een criterium dat de hosting partner in Nederland was en dat het low budget moest zijn.

  Nu daar viel mijn plan dus in het water. Nu ben ik aan het ontwikkelen met MySQL, Perl en PHP. Dat is nog in een vroeg stadium dus daar kan ik nog niets over zeggen. In ieder geval is PHP en Perl en MySQL of Postgres veel goedkoper als je hosting zoekt.
 • Is er ook iemand die ervaring heeft met dbf-files (van dBase) om die op internet te presenteren ?
  opamax
 • Ik heb er geen ervaring mee hoor… maar wat bedoel je precies met presenteren? Als het gaat om de inhoud tonen in een statisch HTML bestand dan kan je zo'n .dbf openen in MS Access en exporteren naar HTML.

  Als je het echt onder een databaseprogramma wil draaien dat kan denk ik wel, maar misschien dat je dan eerst een conversie moet doen naar een geeigend bestandsformaat voor SQL server of MySQL zodat je het met ASP of Perl of PHP kan scripten op die bestanden.

  Maar zoals gezegd, geen ervaring mee. Alleen een beetje met andere oplossingen.
 • [quote:039eb02143="LibraOne"]Ik heb er geen ervaring mee hoor… maar wat bedoel je precies met presenteren? Als het gaat om de inhoud tonen in een statisch HTML bestand dan kan je zo'n .dbf openen in MS Access en exporteren naar HTML.

  Als je het echt onder een databaseprogramma wil draaien dat kan denk ik wel, maar misschien dat je dan eerst een conversie moet doen naar een geeigend bestandsformaat voor SQL server of MySQL zodat je het met ASP of Perl of PHP kan scripten op die bestanden.

  Maar zoals gezegd, geen ervaring mee. Alleen een beetje met andere oplossingen.[/quote:039eb02143]
  Dan zou het zo kunnen:
  1. omzetten in MS Acces en dan naar HTML (wat ik, denk ik, bedoelde)
  OF
  2. omzetten naar een SQL.
  Dat betekent dus altijd omzetten. Dus ten koste van snelheid.
  Kan dan misschien beter alle applicaties ombouwen ?
  Hartelijk dank voor antwoord.

  Is er nog iemand met ervaring met dit vraagstuk ??
  opamax
 • Ik heb geen ervaring met dbf files, maar ik meen dat je ze met mivascript rechtstreeks aan kunt spreken. Een host voor mivascript vinden lijkt me makkelijker dan CF.

  Ik doe mijn databases zelf in perl en mysql. Als ik nu nog zou moeten beginnen, zou het php en mysql worden.
 • Hoi OpaMax (ben je een echt opa bij de weg?),

  Je schreef:
  [quote:a60546c813]Dan zou het zo kunnen:
  1. omzetten in MS Acces en dan naar HTML (wat ik, denk ik, bedoelde)
  OF
  2. omzetten naar een SQL.
  Dat betekent dus altijd omzetten. Dus ten koste van snelheid.
  Kan dan misschien beter alle applicaties ombouwen ?
  Hartelijk dank voor antwoord.[/quote:a60546c813]

  Als ik het goed begrijp is dus een statische HTML pagina die je steeds update vanuit een dbf de bedoeling… (zo niet gil dan even).

  Wat betreft het omzetten. Als je bronbestand altijd dbf zal blijven en een eenmalige conversie naar Acces en van daar uit verder gaan niet voldoende is dan moet je dus inderdaad elke keer omzetten. Ja dat zijn een aantal stappen maar als het om niet veel dbf-jes gaat redelijk vol te houden lijkt me.
 • Mivascript ken ik niet.
  Tegenwoordig lees je alleen maar over (My)SQL en php. En als dat goed werkt (en snel) moet ik nog nadenken over een omweg ?
  opamax
 • http://www.miva.com/

  Als je niet met dbase getrouwd bent, zou ik het omzetten naar mysql, en vervolgens daar ook mee bij gaan houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord