Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Oude verwijderde bestanden terug halen

Anoniem
Rangco Kieft
6 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb een vraag. Ik ben zo maar van de een op de andere dag een map kwijt. Hier stonden al mijn MP3's is, wat er nogal veel waren. Het vage is dat niemand het heeft gedaan, tenminste dat zeggen ze hier thuis.

  Als ik op de schijf kijk kan ik het dus niet vinden, maar als die paar mappen op tel wat dat aan schijfruimte zou moeten zijn hou ik ongeveer 15 gig. over. Precies wat mijn MP3's ongeveer waren. Het moet er dus nog ergens staan. Windows zelf kan het ook niet vinden.

  Is er ergens een programma te kopen of downloaden die dat nog kan herstellen?

  Alvast bedankt!

  Rangco Kieft
 • Zo te horen is de map met MP3 verplaatst naar een andere locatie..

  heb je al gezocht op *.mp3?
 • of gezocht op een paar namen van de artiesten die je in MP3 had?
 • Ja en daar vind hij gewoon helemaal niks meer van. Das het gekke.

  Maar is er niet een of ander programmatje, zoals ze dat bijvoorbeeld ook wel een doen met Digitale Camera's?

  Overigens kom ik er nu achter dat deze vraag niet helemaal bij het juiste onderwerp staat, misschien kan iemand het verplaatsen
 • Het is zeker mogelijk om door het bestandssysteem verwijderde bestanden terug te halen: ze worden namelijk niet echt verwijderd, maar slechts uit de 'inhoudsopgave' verwijderd. http://www.pcinspector.de/file_recovery/uk/welcome.htm is een programma waarmee je het kunt proberen. Een ander veelgebruikt programma is: GetDataBack (mijn eerste keus).

  Belangrijk is dat je niet meer op de schijf/partitie waar je missende bestanden staan schrijft, anders worden ze mogelijk overschreven.
 • Als ze verwijderd zijn, zou de ruimte vrijgegeven moeten worden.Aangezien je die ruimte kennelijk nog steeds als bezet ziet, moet het toch ergens staan…
  Zoe je wel vanaf de juiste plek (starten op C ipv "mijn documenten" ofzo?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.