Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Download stopt

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Ik probeer al tijden XUbuntu te downloaden, een image file van een kleine 700 MB. Dit gaat lekker totdat de download stopt en niet meer aan de gang te krijgen is. Het verste dat ik ooit gekomen ben is tot 27% van de hele file.

  Ik zit bij @Home, die zeggen dat ze geen downloadlimiet hebben, alleen een fair-use policy. Ik heb zat ruimte op de harde schijf waarheen ik download, van de 300 GB is er nog zo'n 270GB vrij. Ik heb het met zowel IE als Firefox geprobeerd. Ik weet wel dat er downloadmanagers zijn maar die kunnen in essentie ook niet meer dan wat er in Firefox kan, pauzeren en hervatten van downloads kan ik daarin ook. Ik denk ook niet dat het aan de site ligt waarvan ik download want ik probeerde eerst Ubuntu (zonder X) te downloaden, en toen heb ik alle ftp servers geprobeerd die daarbij vermeld werden, met steeds hetzelfde probleem dat de download stopt, overigens steeds op verschillende groottes.

  Mijn computer draait op Windows MCE 2005, CPU is een Intel Core 2 Duo en er is 2GB geheugen.

  Is er iemand die een idee heeft wat het probleem kan veroorzaken? En natuurlijk hoe ik het kan oplossen?
 • Je zou het eens met bittorrent (http://nl.wikipedia.org/wiki/BitTorrent) kunnen proberen. Een eenvoudige gratis en kleine client vind je hier : http://utorrent.com/download.php

  Open utorrent en klik toevoegen url, bijvoorbeeld deze:

  http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/dapper/release/xubuntu-6.06-alternate-i386.iso.torrent

  Even zoeken op de site naar andere releases.

  Het kan zijn dat je verbinding niet echt stabiel is, dat kan meerdere oorzaken hebben: drukte, slechte kabel, gestoorde draadloze verbinding. Etc etc.

  Bittorrent heeft in iedergeval geen last van tijdelijk vastgelopen verbindingen en begint weer netjes met downloaden als het weer werkt (zelfs de volgende dag als je de pc weer aanzet en het programma start)
 • Dank je wel Error404, het is nu gelukt met BitTorrent!

  Ik snap alleen nog steeds niet wat er mis ging met downloaden met een browser, ik had het zelfs wel eens midden in de nacht geprobeerd met het idee dat het dan niet zo druk zou zijn. Het ligt ook niet aan een slechte wireless verbinding, want alhoewel mijn router ook wireless kan, zitten mijn computers eraan vast met een draadje (heb wireless voor DSen en Wii)

  Nou ja, het resultaat telt, en mysteries zullen er altijd zijn…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.