Vraag & Antwoord

Anders (internet)

multi kabel voor internet ofzo?

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • hallo allemaal

  ik krijg binnenkort een PC en ik heb maar 1 modem en die gebruikt de PC die in de huiskamer staat. En natuurlijk komt mijn PC boven maar hier mijn vraag. Kan ik mijn PC verbinden met de modem waar maar 1 internet kabel in past waar de benede PC al verbonden mee is, dus moet ik een nieuwe modem halen of bestaat er iets van een multikabel om meerdere internet kabels in te stoppen in je modem.

  MVG hoime
 • Iets als een multikabel is er bij mijn weten niet. Wat je eigenlijk wilt is een netwerkje (tussen je huidige en nieuwe PC) en dat netwerkje moet vervolgens met behulp van het modem aan het internet worden gekoppeld. Er zijn een aantal oplossingen om dit voor elkaar te krijgen (niet allemaal even praktisch, maar ik noem ze ter lering en vermaak :) ).

  1. Plaats in de huidige pc een extra netwerkkaart en installeer router software op die pc. Vervolgens verbindt je de nieuwe pc met de extra netwerkkaart van de huidige pc. Klinkt ingewikkeld, is in het dagelijks gebruik onhandig en is dan ook niet wat je wilt :D .

  2. Koop een losse router. Dit is een apparaatje (ter grootte van de huidige modem) waarop je beide pc's kunt aansluiten. Vervolgens koppel je de router aan het modem en klaar is Hoime. (Ter info; een router is een apparaat twee netwerken met elkaar kan verbinden, in dit geval dus je interne netwerkje en het internet)

  3. Koop een nieuw modem met ingebouwd modem. Dit komt in feite op hetzelfde neer als optie 2, met dit verschil dat je huidige modem overbodig is geworden. Klinkt misschien als zonde geld, maar vaak zit er weinig prijsverschil tussen routers met en zonder modem en dus kan het juist handig zijn om dan te kiezen voor een alles-in-één oplossing. Dat maakt het instellen vaak ook eenvoudiger.

  Hopelijk is het een beetje duidelijk.
 • Een 'multikabel' gaat niet werken op een simpel modem. Waarom niet: wil je met meerdere PC's op het internet dan moeten de gegevensstromen 'geroutered' worden, d.w.z. los van elkaar zonder elkaar in de weg te zitten afgehandeld.

  Je zult dus een router aan je modem moeten koppelen. In die router steek je (standaard meestal 4) de kabels naar je PC's. Dan kun je prcies zoals nu met 1 PC alles met die PC's op het internet doen. En je kunt, desgewenst, een netwerk opzetten zodat je met de aangesloten PC's onderling bestanden kunt uitwisselen.

  Bij de keuze van de router is het belangrijk om voor jezelf na te gaan of je met draad wilt blijven werken of dat je de optie van draadloos wilt incalculeren. In dat laatste geval neem je een draadloze router. Daar kunnen ook zonder toestanden (meestal) 4 PC's met draadjes ingestoken worden.

  Betaalbare draadrouter.
 • ja ik wil graag nog met draad werken met draadloos vind ik soms zo onhandig :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.