Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Forumsoftware

Anoniem
Henk Meerwijk
11 antwoorden
 • Ik ben van plan een forum op te zetten, maar weet in dit geval niet van hoeden of randen…
  Opzet: als dit forum.
  Mijn vragen zijn: wat is er nodig (software, webspace,eventueel andere zaken), is het moeilijk om een forum op te zetten/te onderhouden en hoeveel tijd gaat daar in zitten?
 • Je hebt webspace nodig, met php en mysql ondersteuning. Is vrij standaard tegenwoordig. PHPBB is relatief eenvoudig te installeren, en freeware. Diverse providers bieden ook automatische installatie van PHPBB aan. Dan is het alleen een kwestie van aanzeten in een control panel.

  Hoeveel tijd je eraan wilt besteden is natuurlijk aan jou. Maar je zult toch regelmatig moeten controleren op spam, en andere vervelende gebruikers. De hoeveelheid werk is ook sterk afhankelijk van het aantal bezoekers, en ook het soort bezoekers.
 • kijk eens bij http://www.forumup.nl/ , daar kan je een phpbb2 forum als dit in een paar minuten opzetten….Gratis en je hoeft helemaal zelf niks te doen qua hosting of beheer, puur het beheer van het forum zelf….
 • Kun je daar ook backups maken van het forum? Zonee, dan niet aan beginnen.
 • [quote:be9e35d7ea="gerben"]Kun je daar ook backups maken van het forum? Zonee, dan niet aan beginnen.[/quote:be9e35d7ea]
  Een hele goeie, nooit bij stil gestaan…..Ik raad forumup wel vaker aan bij mensen die eens met een forum willen stoeien, maar ik zal dit er inderdaad voortaan wel bij vermelden…

  btw: backup is mogelijk in experimentele fase…en dan nog tegen betaling…..
 • Het is vrijwel nooit mogelijk een backup van je data te krijgen. Dus als de service opdoekt, wat regelmatig gebeurt, dan zit jij met de gebakken peren.
 • Mijn provider is zeer meewerkend en biedt zelfs aan om phpBB te installeren. Ik hoef dus alleen de eerste opzet en daarna het onderhoud te doen.
  Het zal geen groot forum worden, maar meer een centrale plek om diversche zaken met elkander te bediscussiëren.
  In ieder geval dank voor julllie adviezen!
 • Maar hou de backups wel in de gaten. Kun je maken met phpbb zelf, maar ook met phpmyadmin. Nooit blind varen op een provider. Die kan morgen ook failliet gaan.
 • Het opzetten is relatief simpel, forumsoftware downloaden ( www.phpbb.com ) , uploaden naar je webspace en daar de config-pagina laden, alles staat zeer goed uitgelegd….

  succes
 • [quote:047caa871a="gerben"]Maar hou de backups wel in de gaten. Kun je maken met phpbb zelf, maar ook met phpmyadmin. [/quote:047caa871a]Maar natuurlijk.
  [quote:047caa871a]Nooit blind varen op een provider. Die kan morgen ook failliet gaan.[/quote:047caa871a]Alles is mogelijk, maar CyberServ (voorheen HostingworX) is al jaaaaaren een betrouwbare provider.
 • [quote:4b0982c1a6="gerben"]Maar hou de backups wel in de gaten. Kun je maken met phpbb zelf, maar ook met phpmyadmin. Nooit blind varen op een provider. Die kan morgen ook failliet gaan.[/quote:4b0982c1a6]
  Backups maken vind ik een goede tip, want op een forum kunnen heel veel data worden verzameld in de loop van de tijd.

  Is phpmyadmin de beste oplossing voor zo'n backup? En is het ook de meest gebruiksvriendelijke oplossing hiervoor?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.