Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Sign-up pagina ISP

7 antwoorden
  • Nooit eerder meegemaakt: Tijdens wat surfen verscheen plots de sign-up (provisioning) pagina van mijn ISP, UPC (Voorheen Chello). Ieder opvragen van een URL leverde vervolgens dit resulaat op. Legen van de Internetcache en reboot van PC loste het probleem direct op. Wel vreemd....: mijn ISP "kende" mij dus ineens even niet meer, blijkbaar..... Ik zoek naar mogelijke oorzaken voor zo'n incident, maar kan niets verzinnen. Iemand suggesties?
  • Door het aansluiten een andere PC of router kom je ook op de provisioning pagina uit omdat er dan een ander MAC adres herkend wordt en je deze moet aanmelden bij UPC. Een andere netwerkkaart zou ook de oorzaak kunnen zijn. Ook zonder wijzigingen heb ik het een aantal keer meegemaakt (maar niet bij mezelf) dat men zich "zomaar" bekend moest maken bij UPC. Geen reden, maar wel de geruststelling dat je niet de enige bent :P
  • [quote:a2dc5bd516="JBS"]Ook zonder wijzigingen heb ik het een aantal keer meegemaakt (maar niet bij mezelf) dat men zich "zomaar" bekend moest maken bij UPC. Geen reden, maar wel de geruststelling dat je niet de enige bent :P[/quote:a2dc5bd516] Was dat fenomeen ook [u:a2dc5bd516]tijdens[/u:a2dc5bd516] een surfsessie, of trad het op bij een nieuwe sessie? (Alle andere mogelijke redenen welke je noemt, zijn uiteraard logisch.....)
  • Bij één geval was het inderdaad tijdens het surfen, bij de andere twee niet. Dacht overigens al dat je zou weten wat ik verder poste, maar deed 't toch maar, gewoon ter info :)
  • Dank voor je reactie. Blij dat ik niet de enige ben... :-? Vreemd blijft 't wel (MAC adressen veranderen in de regel niet :wink: ) en ik hoop dat het bij dit incident blijft.
  • Niet dus........ :evil: ; Vandaag voor de 2e keer, 2 dagen later, dus opnieuw. Vorige keer was een reboot van de PC voldoende, dit keer een modem/router reset. Het lijkt me niet helemaal uitgesloten dat de oorzaak van dit "gedoe" bij UPC ligt.
  • Vraagje: Uiteraard is het MAC adres gekloond in die router (niet wireless). Is het denkbaar dat [u:dbe18ddcf9]incidenteel[/u:dbe18ddcf9] dit adres onjuist of verminkt is...? Ik weet zogauw niets anders te verzinnen. Zoals gezegd: na een reset werkt 't weer als vanouds. Ik geef nog steeds de schuld aan UPC, omdat ik dit in geen jaren heb meegemaakt.....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.