Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Geen beveiligde pagina's kunnen bekijken

Anoniem
AVpc
1 antwoord
 • Beste computer totaal forummers,

  de volgende situatie doet zich voor wanneer ik in Windows XP ingelogd ben met een account met beperkte rechten (een gebruikersaccount, dus) en ik probeer een beveiligde internetpagina (https) te bekijken (ik probeer bijvoorbeeld naar de inlogpagina van google te surfen met Firefox 2.0 of IE 7):

  Er wordt een scherm getoond waarop staat dat er geen verbinding kon worden gemaakt. Als ik vervolgens de pagina-info bekijk, op het tabblad beveiliging, zie ik dat de identiteit van de website ook niet geverfireerd kan worden.

  Ik heb vervolgens gekeken of de certificaten wel aanwezig zijn. Maar die staan wel degelijk vermeld op het tabblad organisaties bij de optie certficaten op het tabblad geavanceerd in de internetopties van Firefox. Ook in IE zijn de certificaten wel degelijk aanwezig.

  Als ik vervolgens als administrator ben aangemeld in Windows XP, kan ik wel de beveiligde internetpagina's bekijken. Het zal zeker aan de rechten liggen, maar ik heb al veel geprobeerd (met name bijvoorbeeld door op regkey niveau IE en Firefox in volledig beheer van de groep gebruikers te geven) maar ik kom er maar niet achter waar het aan ligt.

  Het bovenstaande probleem is lastig aangezien er van alle kanten aangeraden wordt door middel van accounts met beperkte rechten te internetten, maar als je dan vervolgens je e-mail niet kan checken is dat niet praktisch. Ik hoop daarom dat iemand mij kan vertellen hoe ik er voor kan zorgen dat ik met een Windows XP account met beperkte rechten toch beveiligde internetpagina's kan bekijken.

  Alvast heel erg bedankt,

  Groeten,
  AV

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.