Vraag & Antwoord

Anders (internet)

probleem met router

Anoniem
peterkramer
5 antwoorden
 • Ik heb vandaag zojuist een router gekocht van Sitecom: een DC-202 + 4-poorts switch. Met deze router heb ik geprobeerd internet te krijgen op twee computers met een internetverbinding.
  Nadat ik alles had aangesloten zoals het hoorde (kabel van modem bij de WAN, de kabels van de computer bij LAN) startte ik m'n computer op en alles leek te werken. Alleen deed het internet het na een kwartier het niet meer dus ik vroeg me af wat het kon zijn. Alle lampjes van de router branden gewoon normaal en de computer geeft ook aan verbonden te zijn met het internet, hoewel ik niet kan surfen op het internet.

  Ik heb al geprobeerd een verbinding te maken met de router door het adres van de router (192.168.0.1) in de browser in te tikken, maar werkte niet.
  [img:516af07e72]http://img85.imageshack.us/img85/4084/nietgevondentt3.th.jpg[/img:516af07e72]


  En ik weet zeker dat dat het adres van de router is, want bij uitvoeren->cmd->ipconfig /all is te zien dat bij standaardgateway 192.168.0.1 staat.
  [img:516af07e72]http://img207.imageshack.us/img207/7115/ipconfigey4.th.jpg[/img:516af07e72]

  Zoals u kunt zien, heb ik niet zo'n verstand van computers, dus het zou fijn zijn als iemand mij kon helpen.

  EDIT: ik kwam er net achter dat ik in het verkeerde deel van het forum heb gepost en ik weet niet hoe ik dat kan veranderen. sorry daarvoor.
 • Haal de router even van stroom af, dan er weer op en kijk of je wel weer kunt inloggen.
  Kijk de situatie daarna , indien het weer werkt, even aan. Herhaalt het zich na korte tijd weer, kijk dan voor een firmware update voor het ding.
 • Net geprobeerd. Nadat ik de router weer van stroom had voorzien, kreeg ik heel even een melding van "beperkte of geen verbindingsmogelijkheden". Binnen drie seconden verandert de LAN verbinding echter weer terug in verbonden. Ik kan helaas nog steeds geen contact maken met mijn router. Net als eerst blijft het scherm een tijdje wit en na een tijdje komt de melding dat de wachttijd voor de verbinding is verstreken.
 • Dan de router "resetten" … er zal een klein gaatje achterop zitten en die met een paperclip even 10 seconden ofzo, ingedrukt houden. De router springt nu terug naar fabrieks instellingen. Dan weer proberen in te loggen en 'm opnieuw instellen.
 • Bedankt voor je hulp. Ondertussen is het probleem al verholpen. Ik had hem idd gereset en daarna was de router wel te bereiken. Vervolgens bij MAC-adres Clone MAC-adres gedrukt (MAC-adres van netwerkkaart van deze computer wordt dan gekozen) en toen deed het internet het weer. :D
  Heel erg bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.