Vraag & Antwoord

Anders (internet)

linksys router probleem

Anoniem
peterkramer
7 antwoorden
 • hoi,

  ik heb een linksys befw11s4 router met speedlinq adsl internet.
  De modem komt de router binnen en deze verdeeld over 4 wireless aansluitingen en 1 ethernetkabel aansluiting.

  Ik heb de router niet te moeilijk ingesteld. Maak gebruik van automatic Ip, wep key en routerpas.

  Het volgende doet zich nu al enige tijd voor. Mijn 2 pc's (ethernet en 1 wireless) halen bijna de volledige snelheid terwijl de buurman die 2 x wireless gebruikt via mij maar de helft haalt van de snelheid. Hij zit recht onder mij en kan via andere onbeveiligde netwerken en 2 streepjes bereik wel ontzettend snel internetten. Hij heeft een mac en een pc met een sweex wireless card. Zijn site's laden zo langzaam en 1 x per dag moet ik de boel een reset geven omdat t internet er af ligt.

  We hebben een sweex router geprobeerd en dit werkte voor hem een stuk sneller. Ivm met poorten openzetten wat niet lukte met die sweex wil ik graag mijn linksys blijven gebruiken, maar hier worden we allebei knettergek van.

  Mijn vraag is dan ook of dit een bekent probleem is en of er andere instellingen mogelijk zijn. Ik ben al tijden bezig met dit probleem en heb ook andere wireless kanalen geprobeerd. Tevens heb ik de laatste firmware upgrade gedaan van linksys. Is het ook zo dat je met torrent's en open poorten teveel verbindingen gebruikt??? Vaak vliegt het internet eraf als ik torrents down.

  Lang verhaal, maar ben benieuwd of iemand hier wat mee kan.

  Voor meer info vraag gerust!

  Michael
 • De gebruikte linksys is nog een 11b (11Mbps) wireless router. De sweex was vast een 11g (54Mbps). Mogelijk gaat het gebruikte netwerkkaartje niet goed met 11b om?
  Als je de sweex nog hebt, waarom hang je deze niet aan de linksys (bedraad) en laat je de buurman daar op aanmelden.

  Jij houdt dan genn controle over portmappings op de linksys.
  En ja, teveel connecties tegelijkertijd is vragen om problemen. De NAT tabel loopt dan vol en de router slaat vast.
 • aha, dat van die sweex zal ik eens proberen

  toch een vraag je hierover:

  als ik m aansluit moet mijn buurman dan wel mijn webkey invoeren terwijl hij via sweex inlogt??

  moet ik de sweex nog op een speciale manier configureren en beveiligen??
 • Ik denk dat de volgende opties voor jouw hetbeste zijn: verander SSID en WEP of WPA op de linksys. De buurman kan nu niet meer via de linksys connecten. Voer nu je de "oude" SSID en WEP of WPA sleutel op de sweex in. De buurman hoeft nu zelf niets te veranderen aan zijn instellingen.
 • msschien stomme vraag maar toch ;)

  de kabel voor de nieuwe aansluiting loopt als het goed is van mijn linksys port 2, 3 of 4 naar de wan poort van de sweex??

  en je hebt 2 soorten kabel… welke mag het zijn??
 • Ja, De WAN poort van de Sweex naar een LAN poort van de linksys.
  Je voordeel is nu ook dat op deze wijze er twee subnets (netwerken) ontstaan en de buurman niet meer in jouw pc kan snuffelen. Andersom geldt ook (in principe)
  Type kabel UPT CAT5(e) straigth, maar cross doet 't ook. De poorten zijn autosensing.
 • bedankt alvast!

  het volgende nu gaande….snelheid blijft in beide gevallen erg laag bij de buur. De mac bij de buren werkt oke en de pc van hem haalt maar 1/8 van de snelheid met linqsys en sweex. Hij werkt met een sweex-wirelss card. Zijn deze zwak met signaal?

  Tevens kan hij sinds kort niet met de pc het internet opkomen. Ik heb de router meerdere malen gereset maar hij komt er gewoon niet op. Bij inloggen krijgt hij beperkte toegang en kan dan niet internetten.

  Mijn internet gaat omhoog en zit nu met een router die het niet eens aankan. Ik ben toe aan een nieuwe, zijn er in de linqsys routers extra sterke rond de 70€?? Of raden jullie iets anders aan, zonder gekloot van poorten die niet open willen ;).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.