Vraag & Antwoord

Anders (internet)

website op thuis computer

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil op mijn computer thuis een website maken die via mijn ipnr toegankelijk is alleen voor wat bekenden.
  Omdat het nog niet helemaal lukt, wil ik vragen hoe ik kan controleren of mijn provider niet mijn port 80 heeft geblokkeerd?
 • Je provider zal dit waarschijnlijk wel ergens aangeven als ze een poort blokkeren (homepage van je provider/helpdesk).
  Ook kan je proberen om je webserver op een andere poort te laten 'luisteren'. Als het dan wel werkt en alleen op poort 80 niet, kan het goed zijn dat je provider poort 80 blokkeert.
 • Wellicht is dit een naieve n00b reactie van me, maar misschien kan ik er zelf ook wat van leren. Vandaar dat ik me toch maar op dun ijs begeef en bereid ben er doorheen te zakken ;-)
  Maar als je poort 80 wordt geblokkeerd, is het dan niet zo dat je hele http verkeer wordt geblokkeerd? (En je dus ook niet in staat zult zijn om gewone webpagina's te bezoeken met je browser)
 • [quote:a6fbe876b3="Gooly"]Maar als je poort 80 wordt geblokkeerd, is het dan niet zo dat je hele http verkeer wordt geblokkeerd?[/quote:a6fbe876b3] Een provider blokkeert daarom ook alleen het inkomend verkeer op poort 80.
  [quote:a6fbe876b3="pvl"]hoe ik kan controleren of mijn provider niet mijn port 80 heeft geblokkeerd?[/quote:a6fbe876b3] Een link om dat te controleren, kun je vinden in dit Dossier over Je eigen webserver op OSX bij Probleem 3: poort 80

  Check ook nog deze topic over onderwerp:linux webserver, niet bereikbaar http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1205377
 • Bedankt voor jullie reacties ik ga ermee aan de slag.:D

  Via mijn provider hetnet.nl kon ik er niet achter komen, hoe het precies zat.
  De helpdesk en hun site verwezen me iedere keer naar de mogelijkheid om mijn website naar hun domein te oploaden.

  Het gaat mij niet zozeer om de website zelf, maar de techniek erachter en ik wil leren hoe het internet werkt, hoe je een website host met linux, en alles wat erbij komt kijken. De webserver zal dan ook niet 24 uur per dag aan staan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.