Vraag & Antwoord

Anders (internet)

upgraden naar IE7, aan te raden?

Anoniem
lion
12 antwoorden
 • Sinds enige tijd vraagt mijn Windows Updat als ik wil IE7 installeren.
  Is dit wel een goed idee? M.a.w. is dit beter dan IE6, of zijn er nog wel problemen mee waardoor ik misschien beter bij IE6 blijf?
 • Hallo,

  Totaal geen problemen ermee,alleen de taakblad ziet er van boven anders uit.
  ff wennen,maar verder uitstekend.
 • Als je Windows XP met Service Pack 2 hebt, zou je gewoon kunnen upgraden naar Internet Explorer 7. Kansen op problemen zouden er wel kunnen zijn http://www.computeridee.nl/nieuws.jsp?id=1740009 Maar daar staan nieuwe opties tegenover http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms649487.aspx en ook IE7 Tips en trucs http://www.websonic.nl/pctips/pctips_internetexplorer7.php
 • Er vanuit gaande dat 't over XP gaat:
  Het lijkt me dat-ie "straks" ook nog geïntegreerd zal zijn in SP3. Als-ie dan niet op het systeem wordt aangetroffen, krijg je 'm op dat moment. Toch…?

  Vreemd genoeg werd IE7 kort geleden opnieuw bij een WU aangeboden, dit ondanks het feit dat in een eerder stadium ooit al eens aangegeven was "Geen meldingen meer te willen ontvangen over deze update".
 • Vermoedelijk werd die opnieuw aangeboden omdat de validatie check er uit is gehaald ?
 • [quote:3bed4ff48c="peterkramer"]Vermoedelijk werd die opnieuw aangeboden omdat de validatie check er uit is gehaald ?[/quote:3bed4ff48c]

  ????? Welke validatie check? Die van XP?
  Met die validatie is overigens niets mis!
  Enne……: het betrof een XP Home machien en een XP Pro machien, beide zo legaal als de Paus, en de aangeboden IE update verscheen (opnieuw) bij het maandelijkse update pakket, in dezelfde week……..
 • Ik zei ook niet dat er iets mis was, maar IE 7 deed voorheen eerst een validatie check voordat je 'm kon installeren. Dat deel is er uit gehaald en waarschijnlijk daarom kreeg je 'm weer aangeboden via windows update.
 • Kende ik niet. Vreemd dat ze check eruit gehaald hebben!
 • Info over die validatie check was ongeveer 2 maanden geleden te lezen, onder andere op Computer! Totaal.
 • Op een of andere wijze is me dit verhaal ontgaan. Ook via de media niets over gehoord of gelezen. Blijf de motivatie van M$ m.b.t. die GA validatie wat "krom" vinden…….
  Ik heb IE7 steeds gecancelled omdat mij de toegevoegde waarde een beetje ontgaat.

  Ik ken overigens iemand die tijdens die laatste aanbieding positief gereageerd had (IE7 downloaden) en 'm niet meekreeg met de andere geselecteerde updates. Over vreemd gesproken!

  De veiligheid?, tja….. "Phishingfilter: gebruik je gezonde verstand als filter!
  Gebruiksgemak?……: Tabbladen en meer startpagina's hebben mijn interesse niet!
  Dus een afweging voor wat meer veiligheid ten koste van wat overbodige ballast, maar op korte termijn zal ik 'm maar eens gaan ophalen, want met een SP3 glipt-ie straks toch naar binnen. :?
  Een weg terug naar IE6 zal toch tot de mogelijkheden blijven horen.

  Maar goed; de reden waarom-ie opnieuw is aangeboden is me nu duidelijk. :wink:
 • Volgens de eerste berichten die ik heb gelezen lijkt die SP3 wel veelbelovend.
  Dus ik zal nog even wachten tot die beschikbaar is en dan tegelijkertijd overschakelen naar IE7.
 • [quote:30d3c33f1e="patrickda"]SP3 (..) Dus ik zal nog even wachten tot die beschikbaar is en dan tegelijkertijd overschakelen naar IE7.[/quote:30d3c33f1e] Dat zou je kunnen doen. Alleen in tegenstelling tot wat lion zei,
  [quote:30d3c33f1e="lion"]Het lijkt me dat-ie "straks" ook nog geïntegreerd zal zijn in SP3[/quote:30d3c33f1e] zal dit niet het geval zijn. Althans volgens deze blog over A Look at Windows XP Service Pack 3 Release Candidate 1 en deze Windows XP Service Pack 3 Overview.

  Als je een gewone OEM of Retail installatie CD hebt (dus geen herstel CD/partitie) van XP, zou je deze het beste kunnen slipstreamen met Service Pack 3. En deze schoon installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.