Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Vista slaat alle internet gegevens op

Anoniem
nickted
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik hoorde laatst dat vista alles op slaat van internet. ik zelf doe en grafische opleding dus ik werk veel met foto;s en video. Het valt mij op dat de harde schijf per week een aantal Gig vol gegooid heb terwijl ik niks nieuws opgeslagen heb.

  Is dit normaal of kan je dit aanpassen?
 • Het is niet speciaal vista wat alles opslaat, maar je browser. Webpagina's die je bezoekt worden bewaart op je lokale schijf in een temp folder. Dit zijn dus tijdelijke internet bestanden. Standaard heeft deze een limiet, etc.
  Als je bij opties in IE kijkt kan je op het eerste tabblad zien waar IE deze gegevens bewaart, hoeveel ruimte ze innemen en je kan de gegevens hier ook verwijderen.

  Lijkt me sterk dat dit trouwens een aantal gig per week is, want internet bestanden zijn niet zo groot, dus je zou wel als een maniak aan het internetten moeten zijn.

  Er zijn ook andere programma's die tijdelijk bestanden aanmaken, misschien is het dus een andere programma wat zijn zooi niet opruimd. Of je hebt natuurlijk projecten die GIGs in beslag nemen, zo kan een filmpje bewerken snel enkele gigs aan data opleveren.

  Installeer anders het programma treesize om te kijken welke directorie zoveel ruimte inneemt, dan is meestal snel te achterhalen wat de veroorzaker van het probleem is.

  http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml
 • Dat heb ik dus gedaan. en alles wat hij laat zien geeft ongeveer 15 gig. aan.

  terwijl hij bij computer zelf van de 225 gig aangeeft dat er maar 187 beschikbaar is. vaag toch
 • Tja idd raar, toevallig niet heel veel gezipte bestanden op je computer staan ofzo? 15GB is trouwens niet echt veel, weet niet wat je allemaal hebt geinstalleerd staan.
 • Je kan gebruik gaan maken van Webroot Window Washer. Sinds ik die heb gekocht (rond september), heeft die cumulatief gezien al ruim 23.9 Gig aan tijdelijke Internetbestanden verwijderd!
 • oke bedankt ik ga het proberen. want het slokt toch gewoon steeds meer op.


  apart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.