Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Draadloze internetverbinding (WMC) werkt niet meer

Anoniem
martijnaikema
7 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn draadloos internet. Ik heb wat spyware op mijn pc gehad en nadat ik dit had verwijderd werkte mijn draadloze internetverbinding niet meer.

  Wanneer ik in mn netwerklijst kijk staat er dat de Wireless Zero Configuration (WZC) niet is gestart. Als ik bij Services kijk staat deze op Automatisch, maar op gestopt.

  Wil ik deze dan handmatig starten dan lukt dit ook niet. Wanneer ik vervolgens kijk bij afhankelijkheden met andere services, dan staan daar twee componenten genoemd. Een daarvan is de NDIS Usermode I/O Protocol. Deze staat echter niet in de lijst met services.

  Is er een mogelijkheid om deze service handmatig toe te voegen in bv het register?
 • draadloze adapter de-installeren en dan weer opnieuw installeren wil wel eens helpen….
 • Het is geen adapter, maar een interne kaart van de laptop die met een switch aan en uit kan worden gezet.

  Ik heb via deze pc alle drivers en update van mijn notebook (Sony VAIO VGN-FS315E) gedownload en gebrand. Vervolgens heb ik deze op de laptop geinstalleerd.

  Er zat ook een proggie gedownload Wireless LAN starter. Als ik die open en probeer het netwerk in te stellen dan krijg ik de melding "De status van de draadloze schakelaar is onbekend."
 • Ik heb weer een update.

  Ik heb de adapter voor draadloos internet die ik gebruikte voor mn pc nu ook op de laptop geinstalleerd. Dit leek inderdaad te werken, want het draadloos netwerk is nu weer beschikbaar.

  Echter heb ik nu nog geen verbinding. Ik heb namelijk opnieuw de network key opgegeven en dat lijkt allemaal te werken. Echter bij de draadloze verbinding staat dat het signaal goed is, maar dat er 'beperkte of geen verbindingsmogelijkheden zijn'.

  Ik ben dus iets verder, maar de oplossing is er nog niet helemaal. Kan iemand mij helpen?
 • Run even winsockfix
  http://www.softpedia.com/get/Tweak/Network-Tweak/WinSockFix.shtml
 • Heb ik geprobeert, maar helaas zonder resultaat. Ik denk dat het iets met mn instellingen heeft te maken, maar ik kom er niet uit.

  Wanneer de pc opstart komt onderin in de taakbalk een icoontje van het draadloze netwerk met een uitroepteken in een geel driehoekje. Daarbij komt dan een pop-up-ballonnetje met de melding over de beperkte verbindingsmogelijkheid.

  Als ik daar vervolgens opklik kom ik in het menu "Status van Draadloze netwerkverbinding" op tabblad Ondersteuning. Als ik klik op Details zie ik dat Fysiek adres, IP-adres en Subnetmasker zijn gevuld.

  Ook is er een knop Herstellen op de verbinding opnieuw te starten en te proberen om een volledige verbinding te krijgen. Als ik daar op klik krijg ik na een aantal seconden de volgende melding:

  [i:6e5fa559dc]Het probleem kan niet worden opgelost omder de volgende actie niet kan worden voltooid:
  Het IP-adres vernieuwen

  Neem voor assistentie contact op met de beheerder van dit netwerk[/i:6e5fa559dc]


  *Edit: voor de volledigheid - de verbinding gaat via een Sitecom WL-025
 • Welke Windows versie en Service Pack draai je? Indien Windows XP. Check dan deze "Troubleshooting network connection problems" http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/maintain/troubleshoot.mspx om je netwerk probleem op te lossen, of eventueel nog wat meer info te posten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.