Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet van <provider> via KPN overzetten. Ervaringen

Anoniem
Broosha
4 antwoorden
 • Geen id of jullie hier ervaring mee hebben of dat ik deze vraag hier mag stellen.

  Momenteel heb ik een ADSL via XS4ALL over een lijntje van KPN. Beide bedrijven factureren hiervoor.

  Zoals zoveel internet aanbieders biedt ook XS4ALL nu een dienst aan waarbij ik naast internetten, ook kan telefoneren. Op hun site staat erg veel vermeld over mogelijkheden ed, maar ik mis, uiteraard, de pure gebruikers ervaringen.

  Zijn er lezers die deze overstap al hebben gewaagd en zijn jullie tevreden?
  Zijn de totale kosten (van internet en bellen) inderdaad duidelijk lager per maand? Is de kwaliteit voldoende?

  Kortom: wie weet meer?
 • Ik heb geen internet, noch bellen via XS4ALL, maar wel via Orange (voorheen Wanadoo).

  Ik bel sinds Februari via Wanadoo (en dus ook internet), en dat bevalt mij zeer goed.

  Sinds Augustus 2007 betaal ik geen lijnhuur meer aan KPN (basis abonn. á 9,76€), maar 5€ aan Orange per maand. Daarnaast betaal ik 5€ per maand extra voor onbeperkt bellen naar alle vaste nummers in Nederland. Bij KPN betaal je je na 2 minuten al blauw naar een vast nummer, IN de basisbundel.

  Ik zou zeggen, gewoon doen !!

  KPN licht hun klanten op waar ze bij staan.
 • als je terug zou willen….. erg lastig want dan heb je een lijn met ADSL en internetbellen. Het schijnt dan zo te zijn dat je eerst de lijn ADSL vrij moet maken en dan pas kun je weer een vaste telefoonlijn erop zetten en daarna weer ADSL…

  Zoek maar eens de forums van de
  consumentbond.nl
  en bij http://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/4
  of bij trosradar.nl

  Lees de drama verhalen maar eens…

  Veelal kost een kale KPN lijn net zoveel als een budget abo bij de KPN.
  Wij hebben die gewoon aangehouden en een internet bellen abo erbij genomen. Bevalt me het niet kan ik alle kanten uit zonder gedonder….
  Dat de KPN je neemt klopt dus gewoon niet want voor een kaal ADSL draadje betaal je net zoveel als voor een bel budget…
 • Ik heb vorig jaar mijn abonnement bij XS4All omgezet naar XS4All Only en krijg sindsdien geen facturen meer van KPN voor wat betreft mijn ADSL verbinding. De prijs blijft hetzelfde, maar je krijgt er dan wel iets meer snelheid voor terug. Ik weet niet of je zelf een server hebt draaien, maar je krijgt ook een ander IP-adres op je verbinding.

  Ik bel nog wel steeds via KPN, maar ik heb wel twee voip nummers aangevraagd bij XS4All en op een van die twee voip nummers heb ik een telefoontoestel aangesloten, zodat ik het bellen via XS4All kan uitproberen. Tot nu toe heb ik helemaal geen problemen ondervonden en ik ga binnenkort wel helemaal overstappen naar XS4All. Het scheelt niet zo heel veel geld, maar het mooie aan XS4All is het telefonische spamfilter. Je kan na een gesprek een bepaalde code intoetsen en dan word je ook nooit meer gebeld vanaf dat nummer. Dat werkt zelfs als het nummer afgeschermd wordt.

  Je zou de overstap dus ook in fases kunnen doen. Eerst overstappen naar XS4All Only en pas later ook gaan bellen via XS4All. Je krijgt nu ook een nieuw modem kado als je je contract verlengt. Dit is de SpeedTouch 780 WL. Hier kun je twee normale telefoontoestellen op aansluiten en die kun je dan gebruiken met de twee voip nummers die je bij XS4All in het service center aan kan vragen. Deze twee voip nummers zijn gratis, maar voor het bellen betaal je uiteraard wel een bepaald tarief (iets goedkoper dan KPN)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.