Vraag & Antwoord

Anders (internet)

draadloos internet op desktop

Anoniem
peterkramer
5 antwoorden
 • Hallo computervrienden, ik heb een draadloos modem en wil nu op onze bovenverdieping draadloos internet op mijn desktop.
  Ik hoef geen netwerkfunctionaliteit, slechts internet. Nu zie ik op internet zoveel hardware voor een draadloze internet verbinding. Ik zie door de bomen het bos niet.
  Wat heb ik nodig? is een usb dongle Wifi voldoende of is er meer nodig?
  Welk signaal geeft de modem, wifi of iets anders?
  Hopelijk kunnen jullie me adviseren wat te kopen? Alvast bedankt voor de door jou genomen moeite. groetjes R.
 • Helaas is daar geen klinkklaar antwoord op te geven.. Er zij nogal wat factoren die invloed hebben op het bereik.
  Goedkoop = duurkoop dat wel. Linksys is goed en als het niet in 1 keer wil van bovenverdieping naar beneden, kun je halverwege nog een repeater plaatsen.

  Je schrijft niet wat er nu bij je staat (modems/router internet via kabel of adsl) dus types zijn nu niet te noemen.
 • [quote:df4bc5ff9a="peterkramer"]Helaas is daar geen klinkklaar antwoord op te geven.. Er zij nogal wat factoren die invloed hebben op het bereik.
  Goedkoop = duurkoop dat wel. Linksys is goed en als het niet in 1 keer wil van bovenverdieping naar beneden, kun je halverwege nog een repeater plaatsen.

  Je schrijft niet wat er nu bij je staat (modems/router internet via kabel of adsl) dus types zijn nu niet te noemen.[/quote:df4bc5ff9a]
  Hoi Peter, ik zal de situatie nog iets toelichten. Ik heb telfort adsl middels een draadloos modem. Ik heb een router of iets dergelijks en heb ook geen behoefte aan netwerkfunctionaliteit. Kan de modem bijvoorbeeld een usb wifi dongle rechtstreeks aanstralen of is een een 'versterker nodig' ik begrijp dat dit mede afhankelijk is van de afstand tussen de punten. Er zijn zoveel producten te koop, ik weet gewoon niet wat het beste is. Kun je me een advies geven wat ik moet kopen om het zeker te laten werken?
 • Als je echt zekerheid wil, moet je een meting laten uitvoeren ! Maar dat lijkt mij niet de bedoeling want dat kost zo maar een paar honderd euro.
  Als je niet wilt sleutelen, koop dan eerst een Linksys usb wifi dongle. LINKSYS WLAN 54Mbps - USB Adapter WUSB54GC doe doen tot 17dbm en dat is netjes voor zo'n ding.
  Hebt je uiteindelijk toch even te kort signaal. Plaats er dan een Sitecom WL-130 repeater bij (halverwege)
 • [quote:11916add4a="peterkramer"]LINKSYS WLAN 54Mbps - USB Adapter WUSB54GC doe doen tot 17dbm en dat is netjes voor zo'n ding.
  [/quote:11916add4a]
  Hoi Peter, bedankt voor je koopadvies, alleen dit zinnetje is nog niet helemaal duidelijk voor mij. Is het een typfout of begrijp ik je gewoon niet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.