Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL en Kabel signaal

Anoniem
peter44
8 antwoorden
 • Wat is het verschil in signaal dat van ADSL of Kabel het modem binnenkomt.
  Is het ene signaal analoog en het andere digitaal.
  De achtergrond van mijn vraag is het feit dat ik een appartementen gebouw woon waarin o.a. inbraak en brandbeveiliging zit. De doormelding van problemen gebeurt door een systeem wat aangesloten is op een KPN aansluiting. Bewoners die deze KPN aansluiting niet meer nodig hebben b.v. omdat ze telefoneren via de kabel moeten hun KPN aansluiting behouden omdat anders de beveiliging niet meer werkt.
  Hoe zou dit opgelost kunnen worden.
 • tot nu toe was voor alarm inderdaad meestal een separate analoge lijn nodig, dus laat je goed voorlichten door een expert!
 • Het is best mogelijk om ADSL over een dergelijke lijn aan te vragen, maar bij het aansluiten moet wel even de alarmcentrale gewaarschuwd worden, omdat de lijn tijdelijk onderbroken moet worden. Telefoneren over een alarmlijn is niet mogelijk.
 • Ik denk dat ik de zaak even moet verduidelijken.
  De binnenkomende KPN lijn wordt gesplitst in een lijn die gebruikt wordt voor de ADSL en een lijn die naar een kast gaat waarin de alarmering wordt geregeld. Op deze kast zijn ook de sensors voor de alarmering aangesloten. Wanneer de alarmering met een code wordt ingeschakeld en een van de sensors wordt bekrachtigt kan het alarm binnen 1 minuut worden uitgeschakeld maar als dat niet gebeurd gaat het syteem een of meerder vooraf ingegeven telefoonnummers bellen, dit gebeurd via de op de kast aangesloten KPN lijn. alles gebeurt dus via de analoge bidirectionele KPN lijn.
  Aanzien er nu via een (volgens mij) digitale kabel wordt gebeld is er een probleem want die kan niet op de analoge ingang van de kast worden aangesloten. Omdat dit probleem er zeker ook bij anderen zal zijn vroeg ik mij af of hier intussen een oplossing voor is gevonden dus vandaar mijn vraag.
 • Ik begrijp het denk ik nog steeds niet helemaal. Over wat voor digitale kabel wordt er nu gebeld dan? Bedoel je nu dat het een ISDN lijn betreft? Wat is nu precies het probleem?
 • Ik begrijp de vraag van de TS als volgt. De bewoners zijn (van wege de kosten) overgestapt naar kabel met voip. Alleen werkt dat alarm systeem NIET over de voip aansluiting (bekent gegeven.) Betekent dus dat de bewoners alsnog hun kpn lijntje moeten behouden vanwege het alarm. Dit zorgt dan weer voor uiteindelijk hogere kosten dan de beoogde lagere kosten.
  Mij is nog geen systeem bekend om dat alarm over de voip lijn te laten werken.
 • De uitleg van peterkramer klopt.
 • Ah, nu snap ik hem ook. Nee, bij mijn weten is het ook niet mogelijk om een alarmsysteem over een breedbandverbinding contact te laten leggen met de alarmcentrale, maar ik ben ook niet zo thuis in deze materie. Misschien weten ze bij de alarmcentrale meer?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.