Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Sinds Internet Explorer 7 problemen met inloggen op routers

Anoniem
OzzyB
9 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Sinds de installatie van IE7 kan ik niet meer inloggen op allerelei apparaten die een web-interface hebben. Denk aan ADSL-routers, WiFi Access Points, WiFi Routers, enz. Het gaat alleen om non-windows apparaten die ik configureer met IE7. Als ik vervolgens het standaard wachtwoord wijzig naar een nieuw wachtwoord kan ik vervolgens niet meer inloggen. Met verschillende machines is dit getest, onder IE6 dus geen problemen… Is met IE7 password encryptie geintroduceerd ofzo? Ben ik nu de enige met dit soort problemen?

  Hier en daar heb ik meerdere posts gevonden met soortgelijke problemen. Microsoft schijnt iets gewijzigd te hebben met de HTTP autenticatie waardoor het wachtwoord door de diverse apparaten fout gedecodeerd wordt. Het is dus geen specifiek Thomson probleem maar komt ook voor bij bijv. Linksys apparaten! :( Het lijkt erop dat alles met een Unix achtergrond ineens problemen oplevert.

  Oplossingen door de bewuste sites in de 'vertrouwde sites' te zetten werken niet, daar ben ik allang doorheen. E.e.a. heb ik getest met 6 verschillende computers en 4 routers en Accesspoints.

  Bedenk: op [b:f8cf1528ff]12 februari 2008 [/b:f8cf1528ff]gaat Microsoft IE7 bij de [b:f8cf1528ff]high-priority updates zetten[/b:f8cf1528ff]… Als je daarna je router [b:f8cf1528ff]niet meer inkunt [/b:f8cf1528ff]ben je dus gefopt.

  Wie weet raad? O Ja, Firefox kan ik zelf ook wel installeren, daar gaat het niet om. Ik wil graag in IE7 dit foutje rechtzetten…

  Alvast dank voor de reacties!
 • Ik ben al anderhalf jaar een zeer tevreden gebruiker van IE7, eerst onder Windows XP, tegenwoordig in Vista. Ik ben dit soort problemen nog niet eerder tegengekomen, ook niet op andere computers waarop IE7 is geinstalleerd…
 • Aha, en hoe vaak configureer je routers en andere dingen met een Unix achtergrond?
 • Gebruik je voor het web-interface http of https? In dat laatste geval heb je te maken met SSL/TLS-versleuteling. Je kunt dan proberen om in de internet-opties van IE7 onder 'geavanceerd' de optie 'TLS 1.0' uit te vinken. Eventueel ook SSL 3.0 uitvinken en alleen SSL 2.0 aanvinken.

  Helpt dit niet, dan kun je misschien wat aanvullende info geven, zoals:
  [list:b6a3ef69f6]* Krijg je het aanmeldvenster wel of niet te zien?
  * Welke foutmelding krijg je precies?
  [/list:u:b6a3ef69f6]
 • Heb je het al eens geprobeerd met Firefox of een andere browser?
 • [quote:534075e5f4="tomvdlee"]Heb je het al eens geprobeerd met Firefox of een andere browser?[/quote:534075e5f4]

  Alleen met IE6 en dat werkt prima. Ik neem even aan dat FireFox en Opera ook prima werken.

  Vreemd genoeg krijg ik geen echte foutmelding, alleen eenvoudigweg : toegang geweigerd. Zojuist heb ik IE7 van mijn machine verwijderd en IE6 is er dus weer. Meteen even getest: ik kan direct weer mijn Speedtouch in. Ok dus maar wel raar.

  Het gaat ook niet over HTTPS sessies, alleen blote HTTP.
 • Kun je in de configuratie van je router de manier van authenticatie instellen? Zo ja, dan moet je eens kiezen voor basic authentication of zo.
 • haha, daar had ik nog niet aan gedacht, da's een goeie!

  Jammer genoeg valt daar niet aan te sleutelen, ik vond in ieder geval niets.
 • [quote:0edecf0753="OzzyB"]Aha, en hoe vaak configureer je routers en andere dingen met een Unix achtergrond?[/quote:0edecf0753]
  Ligt er even aan wat jij met die Unix achtergrond bedoelt… Noem eens een paar voorbeelden? Ik configureer bijna dagelijks routers en firewalls met behulp van mijn browser, zoals: Cisco Pix, Secure Computing SG-serie, Netscreen, Watchguard, Multitech Routefinder, Linksys… Zoals ik al eerder zei, allemaal zonder enig probleem.

  Heb je dezelfde problemen ook op andere PC's?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord