Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Email met bijlage.

Anoniem
lion
15 antwoorden
 • Beste collega's.

  Indien ik een bijlage , een foto, meestuur met een mail, wordt deze bij de ontvanger geopend in het grote vak beneden . Vaak is dat een grote foto, en is dat voor de ontvanger niet prettig, moet hij met de balken de foto scrollen om te bekijken. Dit doe ik met Outlook Express. Is er iets aan de instellingen te veranderen, waardoor de bijage alleen wordt geopend als ik op de bijlage klik? Graag een tip svp.

  Groetjes van een Hobbywijnmaker.
 • Ten eerste zou ik aanraden om mee te sturen foto's eerst te verkleinen. Foto's van een digitale camera zijn vaak groter dan op een beeldscherm past en worden vaak ongewijzigd gemaild. De mail wordt erg groot en de foto past toch niet op het scherm.

  Wil je toch de grote foto meesturen (bijvoorbeeld zodat de ontvanger een afdruk kan maken), dan kun je de foto bijvoorbeelden zippen of in een word-bestand zetten.
 • Bedankt Marcel voor je snelle reactie, dat is inderdaad een mogelijkheid, eerst verkleinen , of zippen.

  Groetjes van een hobbywijnmaker.
 • Ik heb een idee dat de TS dat niet helemaal bedoelt…….
  M.i. geeft-ie aan of het mogelijk is om een foto mee te sturen "puur" als bijlage en (dus) niet bij de ontvanger in een voorbeeldscherm te zien is.

  Zoiets heb ik in een grijs verleden ook al eens gepost, zonder dat hier een bevredigend, eensluidend antwoord op heb gekregen….
 • Klopt Lion.

  Dit bedoel ik ook. Graag wilde ik ze versturen als bijlage, en de ontvanger ze ontvangt als bijlage, en ze dan via ddubbelklikken kan openen. Heb diverse instellingen uitgeprobeerd, maar het wil niet lukkken.

  Bedankt in ieder geval voor je reactie.

  Groetjes van een hobbywijnmaker.
 • Ik moet zeggen dat me dit al heel erg lang verbaast:
  Iedereen met wat interesse in Internetbeveiliging (dus ook Microsoft) geeft hoog op over "het nooit openen van mail attachments, maar deze eerst op te slaan". En dat doen we natuurlijk….. :wink:
  Maar welke lolbroek heeft dan in 's hemelsnaam verzonnen dat een grafische bijlage bij het openen van het mailtje (bij de ontvanger) wel direct zichtbaar is (= geopend)……?? :?
 • kweenie of OE het kan, maar probeer de mail eens te verzenden als platte tekst (plain text) in plaats van HTML of RTF.
 • Je voegt kennelijk de foto in in de tekst. Er is dus geen sprake van een (grafische) bijlage, laat staan dat dien bijlage automatisch geopend wordt.
  Om de foto [b:03c54feae5]als bijlage [/b:03c54feae5]mee te sturen kies je voor Insert - Attachment (Invoegen - Bijlage? Ik heb een Engelse Windows) en niet voor Insert - Picture.
 • Zowel voor Jan Bakker als Rolfb:
  Onjuist! Iemand stuurt een mailtje met grafische [u:cd81cf75d8]bijlage[/u:cd81cf75d8] (doorgaans gaat het om een foto). Ongeacht of-ie die [u:cd81cf75d8]bijlage[/u:cd81cf75d8](!!) nou in een HTML bericht of in een plain text bericht meestuurt, wordt die bijlage / foto niet alleen als bijlage in het bericht weergegeven bij de ontvanger, maar staat deze bijlage / foto eveneens in het berichtvenster….

  En dat is zo ongeveer wat de TS probeert aan de weet te komen:
  Hoe voorkom ik dat grafische bijlagen / foto's ook in het berichtvenster weergegeven worden bij het openen van het bericht….??
 • Ik ken dit verschijnsel in Outlook Express. Tot nu toe heb ik nooit iets anders gevonden dan om als ontvanger te kiezen voor "Zonder opmaak weergeven" (Menu Opties/Lezen). Consequentie is dan echter dat je ook alle andere opmaak mist (HTML, lettertype en -grootte etc.).
 • Lion, het is niet onjuist, maar je helpt me wel het probleem duidelijker te krijgen.
  Een foto kan ingebed zijn in een (html) bericht of als bijlage meegestuurd worden. Dat maakt wel degelijk verschil. Een bijlage kun je openen of bewaren, een foto die is ingebed kun je er alleen uitknippen.
  In Outlook (niet express) waar ik normaal mee werk is dat onderscheid ook heel duidelijk. Bijlagen worden nooit weergegeven in de Preview Pane, ingebedde afbeeldingen wel.
  Ik heb even naar Outlook Express gekeken en daar blijken grafische bijlagen standaard onder de tekst te worden weergegeven in de preview Pane, [b:5bb80ad298]tenzij[/b:5bb80ad298] je de zaak zo instelt dat de weergave (Tools-Options tabblad Read) worden ingesteld om berichten altijd als plain text te lezen.

  De TS vroeg wat hij moest doen om te voorkomen dat (te grote) foto's in de Preview Pane verschenen. Het antwoord is dus: verstuur ze als bijlage. Als de ontvanger Outlook Express gebruikt en last heeft van te grote foto's moet hij/zij de leesinstellingen aanpassen.

  In oudere versies van OE was de optie om foto's in de preview weer te geven trouwens uit te zetten en was er ook de mogelijkheid om meer foto's als Slide Show te vertonen. Ik zie dat dat in OE 6 is verdwenen. Via een registertweak zal het nog wel in te stellen zijn.
 • Jan Bakker,
  Correct! D.w.z. dat we op dezelfde golflengte zitten…
  De enige (surrogaat) oplossing is (zoals ik zelf ook al eens heb uitgevogeld) zoals J. de Boer 'm omschrijft (en jij zelf ook aangeeft).
  Eigenlijk best wel vreemd dat M$ nooit een oplossing heeft bedacht om b.v. d.m.v. een instelling dat "openen in 't voorbeeldvenster" uit te schakelen. Men gaat er blijkbaar vanuit dat foto's nooit "kwaadaardig" kunnen zijn……. :?
 • Wat dat laatste betreft, dat is toch een iets ander verhaal, want dat gevaar schuilt sowieso in berichten met (HTML)-opmaak die getoond worden in het voorbeeldvenster, voor dat je het weet zit je op een obscure site, met alle risico's van dien, afgezien nog van de ergernis. Het is absoluut veiliger om dat uit te schakelen. Voordeel is dat je de inhoud van een doorgesijpeld spambericht ook niet zonder meer ziet. Doorgaans zie je aan vrijwel alles "aan de buitenkant" wel of het spam is, zodat je het ongeopend kan wissen.

  Op deze manier vind ik persoonlijk het geschetste probleem ook niet zo erg. Maar goed, dat is in mijn beleving.
 • J. de Boer,
  Ik ben dezelfde mening toegedaan. Da's ook de reden dat ik iedereen adviseer om dat &$% voorbeeldvenster (in OE) uit te zetten!!
  Op die wijze kun je zelf bepalen of je een bericht wil openen ja / nee…
  Wel zo veilig. :wink:
 • Inderdaad, OE opent de mail in het voorbeeldvenster en het is veiliger dat uit te zetten. Anderzijds, ik heb wel gïnfecteerde mail gehad van een bekende. Zijn computer was besmet geraakt en het virus verstuurde de E-mail…
  Een goede virus/malware-scanner scant ook inkomende mail en helaas blijkt dat noodzakelijk.

  Even terugkomend op de weergave van afbeeldingen: zoals ik al schreef kon je dit in oudere versies van OE (ik meen 4) uitzetten. OE 6 blokkeert een aantal uitvoerbare bijlagen (kan ook lastig zijn) als beveiligingsmaatregel en inderdaad, afbeeldingen horen daar niet bij. Ik weet niet of een virus o.d. in een plaatje verstopt kan worden, maar ik neem het zonder meer aan. OE toont een afbeelding-als-bijlage zowel in het voorbeeldvenster als bij het openen direct.

  Het veiligste zal beslist zijn om het voorbeeldvenster uit te zetten. Wil je het toch gebruiken, of wil je een afbeelding-als-bijlage niet mee laten openen als je het bericht opent, dan zou ik de leesinstelling op plain text zetten. Is er een reden om per se html te gebruiken kun je de weergave van een afbeelding-als-bijlage onderdrukken door het register te bewerken.
  Zet daartoe in de HKEY_CURRENT_USER\Identities\{random, lang ID nummer}\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0 een nieuw DWord met de naam "Automatically Inline Images" (zonder de aanhalingstekens, met de spaties) en laat de waarde op 0 staan (0x00000000 staat er dan achter.) (Vreemd eigenlijk dat de sleutel voor OE 6 op 5.0 eindigt)

  Tijdens het bewerken van het register is OE uiteraard gesloten. Na het bewerken kun je OE opstarten. De afbeeldingen worden nu niet meer weergegeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.