Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet verbindings probleem

Anoniem
gerben
13 antwoorden
 • Heb een andere pc met xp draaien. Alles leek goed te werken maar helaas volgend probleem doemde op. ALs ik de pc opstart werkt internet gewoon maar als ik vervolgens het afsluit en een X tijd later weer wil internetten dan krijg ik geen verbinding meer. Om als ik de pc weer opnieuw opstart weer gewoon te kunnen internetten. Als ik via configuratiescherm nar netwerkverbinding gaat en dan de voor herstellen kiest kan hij het ipadres niet vernieuwen. Vervolgens van alles al geprobeerd maar het lukt me niet. Als ik mijn oude pc neerzet heb ik geen probleem. Verschil met de oude is dat in NOD 32 heb draaien verder staat er nog niet zo veel op. Ik hoop dat iemand hier een oplossing heeft.
 • Wel erg weinig info hoor… Je schrijft niet hoe en waar je mee verbind.
  Mijn "blinde"gok. Zet via netwerkomgeving, eigenschappen van de betreffende verbinding, eigenschappen van het betreffende lan kaartje, de line speed eens vast op 100mbits
 • Sorry. Ik heb kabel internet
 • Als je van pc op het modem wisselt, moet wel eerst het modem even van stroom af (1 minuut) daarna stroom er weer op en na weer 1 tot 3 minuten kun je met de andere pc internetten. Doordat je het modem uit zet, wordt het MAC adres van de vorige netwerkkaart geflushed en kan er weer een nieuw MAC adres toe gewezen worden.

  Sommige providers werken met statische dhcp en dan wordt het iets lastiger. Bij de provider moet dan ook het nieuwe MAC adres "bekend" zijn. Maar dat zijn er niet veel meer.
 • [quote:cd2c7b6a7c="peterkramer"]Als je van pc op het modem wisselt, moet wel eerst het modem even van stroom af (1 minuut) daarna stroom er weer op en na weer 1 tot 3 minuten kun je met de andere pc internetten. Doordat je het modem uit zet, wordt het MAC adres van de vorige netwerkkaart geflushed en kan er weer een nieuw MAC adres toe gewezen worden.

  Sommige providers werken met statische dhcp en dan wordt het iets lastiger. Bij de provider moet dan ook het nieuwe MAC adres "bekend" zijn. Maar dat zijn er niet veel meer.[/quote:cd2c7b6a7c]


  Dat heb ik allemaal al gedaan. Het help voor een moment maar vervolgens keert het probleem weer terug.
 • Je meld niet terug of het wijzigen van de linespeed effect heeft gehad?
 • ben er nog niet aan toe gekomen zodra ik dat gedaan heb horen jullie het. Heb er al zo'n tijd in gestoken dat ik nu eventjes m'n oude pc heb neer gezet en met die werk.
 • De firewall kan ook in de weg zitten. Zet deze eens tijdelijk uit, en kijk of het probleem dan ook optreedt. Het wordt waarschijnlijk veroorzaakt, doordat de dhcp server van je provider geen antwoord krijgt, en vervolgens aanneemt, dat je offline bent. De computer kan dit herstellen, maar daarbij kan de firewall in de weg zitten.
 • [quote:64b65b9a4e="gerben"]De firewall kan ook in de weg zitten. Zet deze eens tijdelijk uit, en kijk of het probleem dan ook optreedt. Het wordt waarschijnlijk veroorzaakt, doordat de dhcp server van je provider geen antwoord krijgt, en vervolgens aanneemt, dat je offline bent. De computer kan dit herstellen, maar daarbij kan de firewall in de weg zitten.[/quote:64b65b9a4e]

  Ook als dit de gewone standaard firewall van windows is.?
 • Die zet ik altijd meteen uit, dus daar kan ik niets over zeggen. Maar het zou me niet verbazen. Maar het is eenvoudig uit te proberen toch?
 • Wat bedoel je precies met pc afsluiten? Is dit echt uitschakelen, slaapstand of hibernate? De laatste twee kunnen namelijk ook dit soort problemen veroorzaken.
 • [quote:06462c0fa5="Phaldmmor"]Wat bedoel je precies met pc afsluiten? Is dit echt uitschakelen, slaapstand of hibernate? De laatste twee kunnen namelijk ook dit soort problemen veroorzaken.[/quote:06462c0fa5]


  Nee gewoon uitzetten. Daarna weer aanzetten natuurlijk. Soms opnieuw opstarten
 • [quote:572f2f0354="gerben"]Die zet ik altijd meteen uit, dus daar kan ik niets over zeggen. Maar het zou me niet verbazen. Maar het is eenvoudig uit te proberen toch?[/quote:572f2f0354]

  maar een firewall uitzeten betekend toch risico nemen wat voor een firewall gebruik je dan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.