Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Wel internet xp geen op vista

Anoniem
speedking92
8 antwoorden
 • Ik heb dus op mijn computer xp en vista geinstalleerd. Op xp heb ik gewoon internet via mijn ralink rt2500 netwerkkaartje. Maar als ik dan naar vista switch kan hij ineens geen netwerk meer vinden. En als ik de netwerkadapter even uit en dan weer aan zet zijt hij het netwerk voor 2 seconden.

  Alvast bedankt
 • Deze driver even proberen?
  http://www.e-tech.nu/GetDL.php?What=http://www.e-tech.nu/support/wireless_files/downloads/WGPx02-WGPx03.zip

  Zelfde chipset…
 • Nee heeft niet gewerkt.
  Ik denk niet dat het probleem in de drivers zit want hij herkent de kaart wel maar hij ziet alleen het netwerk niet, wat hij in xp wel ziet.
 • [quote:5fe4eb3b0c="speedking92"]vista (..) ralink rt2500 netwerkkaartje. Maar als ik dan naar vista switch kan hij ineens geen netwerk meer vinden. [/quote:5fe4eb3b0c] Als je er inderdaad zeker van bent dat de Vista drivers correct geïnstalleerd zijn, zou je ook nog op deze computerhandleiding site checken of je het draadloze netwerk goed heb ingesteld http://www.computerhandleiding.nl/vista/vista-draadloos.html
 • Nou ik ben niet zeker dat de drivers goed geinstalleerd zijn, het lijkt me alleen onwaarschijnlijk want voordat ik de drivers had geinstalleerd gaf hij "bestaat niet" en nu herkend hij de kaart wel.

  Helaas werkt die laatste oplossing ook niet want als ik naar het venster ga waar ik een netwerk moet selecteren zegt hij dat er geen zijn gevonden.
 • [quote:7fe43a3b6a="speedking92"] als ik naar het venster ga waar ik een netwerk moet selecteren zegt hij dat er geen zijn gevonden.[/quote:7fe43a3b6a] Je bedoelt dus via het Netwerkcentrum > Verbinding met een netwerk maken? [quote:7fe43a3b6a="speedking92"] Nou ik ben niet zeker dat de drivers goed geinstalleerd zijn,[/quote:7fe43a3b6a] En als je checkt in het Apparaatbeheer > Netwerkadapters. Staat je draadloze netwerkkaart er dan bij? Of staat deze bij Onbekende hardware/Unknown Devices?
 • Als ik naar start, verbinding maken, ga dan zegt hij in dat venster geen netwerken gevonden.

  En hij herkent hem wel gewoon als Ralink RT2500
 • Wellicht gebruik je een usa driver die maar tot kanaal 11 kan lezen?
  Controleer in de router het gebruikte kanaal en zet deze is onder de 11, mocht die daar boven staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.