Vraag & Antwoord

Anders (internet)

javascript navbalk doet het niet in xp

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo experts,
  Ik heb een website gemaakt met een javascript navigatiebalk met popupmenuutjes.
  Alles werkt perfect, ook online, behalve als de pagina geopend wordt in de browser van win xp. De balk staat er wel, maar als je op een item staat en het menuutje schuift open, dan verdwijnt het menuurtje meteen als je er met de muis beweegt. Is dit een geintje van xp en is er iets aan te doen?
 • CROSSPOST

  ——————
  Greetz Okidoki

 • Ja en dat antwoord had ik al gegeven in een andere topic waar dit een crosspost van is.
  Maar je moet dus de windows update uitvoeren en daar virtual machine downloaden die vanzelf in de update lijst verschijnt.

  ——————
  Greetz Okidoki

 • De Microsoft Virtual Machine gebruik je voor Java, niet voor Javascript.

  Het probleem zal worden veroorzaakt, doordat IE6 op het punt van DHTML (een combintatie van Javascript en een aantal andere elementen) niet geheel compatible is met IE5.

  Ik zou de bewuste pagina trouwens weleens willen zien.

 • Ben geen WinXP expert, maar volgens mij was het iets van XP die geen javascript ondersteunde. Je moest daarvoor iets extra's downloaden. (of zo)
 • hallo jacco,
  de pagina is de indexpagina van www.esteem.nl, de navbar is op alle pagina's hetzelfde overigens.
  Ben benieuwd of jij - als jij die update gedaan hebt - mijn pagina's wel normaal kunt zien. Ik kan het zelf niet controleren, want op mijn internet-pc zit geen xp en mijn xp-pc heeft geen internet (zucht).
 • Het probleem doet zich ook voor bij IE6 onder Windows 98.

  Zo te zien komt IE6 niet goed door de browsercheck in het bestandje coolmenus.js.

  In dat bestandje staat de volgende regel:
  this.ie5=(this.ver.indexOf("MSIE 5")>-1 && this.dom)?1:0;

  Wijzig dat eens naar:
  this.ie5=(this.ver.indexOf("MSIE")>-1 && this.dom)?1:0;

  Kortom, haal een spatie en een cijfer weg. Ik denk dat die het zo zal doen.

 • dank je wel jacco, voor je snelle reactie. Ik heb het bestandje coolmenus.js aangepast op jouw manier, maar het is blijkbaar toch wat anders. Zelfs als ik het hele browsercheck script weghaal, verandert er niets in de foutieve werking. Oftewel, het werkt nog steeds niet. Overigens is het zo dat de menu's uit de balk tevoorschijn moeten komen bij 'mouse-over' , en dat werkt nu in ene 'on click'. Als ik in de statusbalk kijk terwijl ik op een item hang, dan verschijnt daar geen linkaanduiding maar #. Kan dit hele gedonder betekenen dat er straks geen enkel javascript meer werkt onder ie6?
 • Wordt vervolgd. Ik vond de kale code van de navbalk nog op een diskette - kwam van www.bratta.com, vrij te gebruiken - en die werkt ook niet onder xp. En daar staat helemaal geen browsercheck bij.
 • Ik heb de broncode van de pagina even gekopiëerd (inclusief js) en vervolgens heb ik die ene wijziging aangebracht.

  In IE6 onder Windows 98 heeft dat het gewenste gevolg, hij werkt nu perfect. Ik kan me haast niet voorstellen, dat het in IE6 onder XP niet zou werken. In dat geval sta ik voor een raadsel.

  Overigens heb je - naar ik zie - de browsercheck op de site nog niet aangepast.


 • Klopt, ik heb het eerst even op een pc met xp prof. geprobeerd die hier staat, en daar doet 'ie niks, ook niet na herstarten. Het gaat toch alleen om het bestandje coolmenus.js, niet om de code in de htm(l)pagina's?


Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.