Vraag & Antwoord

Anders (internet)

inbellen zonder opdracht

Anoniem
JohannesG
7 antwoorden
 • Ik zie regelmatig dat mijn modem zonder opdracht probeert in te bellen. Waarom doet hij dat? En kan ik zien welk programma dat probeert te doen?
 • Welk OS gebruik je?

  ——————
  Greetz Okidoki

 • quote:
  Originally posted by *** Okidoki ***:
  Welk OS gebruik je?


  Windows ME

 • Installeer eens een firewall als ZoneAlarm of Sygate etc. Dan kun je zien welk programma verbinding wil maken met internet. Je kunt je PC ook eens controleren met Adware op spyware.
 • Ik weet niet of je programma's hebt draaien met automatische update zoals virusscanners of zo. Ik ken windows ME niet goed genoeg om te weten of je daar ook iets van een automatische windows update in kunt stellen. En anders is de vraag of het alleen is als je een bepaald programma hebt open hebt staan.

  ——————
  Greetz Okidoki

 • Ik heb inderdaad automatische up-date geconfigureerd voor Norton en ZoneAlarm 9die ik dus al heb). ik dacht dat die echter alleen in actie kwamen als ik zelf besloten had on-line te gaan.
  Dank voor de tips. Ik zal die instellingen nog eens controleren.
  Overigens: hoe kan ik in Zone Alarm zien wie probeert het net op te gaan?
 • De eerste keer dat een programma het internet benadert tovert ZoneAlarm een pop-up scherm tevoorschijn waarin expliciet toestemming wordt gevraagd. Je kunt bij je antwoord aangeven het programma verder wel te vertrouwen en niet meer iedere keer deze vraag gesteld te krijgen, zoals je bij je browser en mailprogramma wel zult willen.
  Een onbekend programma zal dus altijd -indien ZoneAlarm draait- een pop-up opleveren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.