Vraag & Antwoord

Anders (internet)

muziek op website via links naar andere websites, mag dat?

Anoniem
Drewster
5 antwoorden
 • Heb even een vraag.

  Heb op een website allerlei links staan naar externe websites waar muziek op staat. Als men op de muziekpagina komt op mijn website kan men via mediaplayer deze muziek beluisteren.

  Volgens mij is het legaal daar de muziek niet op de webserver staat waar ik mijn content op heb staan maar steeds op een andere/verschillende websites.

  Is dat ook zo?
 • Leesvoer : http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=AO9318&u_ljn=AO9318
 • in die zaak gaat om het plaatsen van links: daar kan niks mis mee zijn omdat daarmee geen inbreuk wordt gemaakt op rechten van artiesten.
  wat anders is het in geval van de vragensteller: die gaat actief muziek ten gehore brengen aan derden. en dan ben je rechten verschuldigd.
  daarbij is het m.i. niet relevant of je die muziek op je eigen webstek plaatst of van elders aanroept (zolang de eigenaar van die webstek dat tenminste niet verboden heeft in zijn voorwaarden voor bezoeken van die site)
 • ik plaats inderdaad een klein windows mediaplayer op mijn webpagina (per liedje/nummer plaats ik een mediaplayer) die men kan afspelen. Het is natuurlijk wel zo dat ik ze niet aanspoor om dit te downloaden, dit is volgens mij op de manier dat ik dit doe ook niet mogelijk (zit geen standaard optie in mediaplayer).
  Lastig merk ik al ……………………
 • [quote:d336ddc6ef="derkdejong"]in die zaak gaat om het plaatsen van links: daar kan niks mis mee zijn omdat daarmee geen inbreuk wordt gemaakt op rechten van artiesten.[/quote:d336ddc6ef]

  Toch wel, Gerechtshof verbiedt toch Zoekmp3.nl (BREIN is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak in Error404s link).

  @TS, kijk anders ook eens op de site wat mag (niet) van BREIN.
  [quote:d336ddc6ef][b:d336ddc6ef]Mag ik op mijn website (hyper-)links naar auteursrechtelijk beschermde werken plaatsen?[/b:d336ddc6ef]

  Nee. Het aanleggen van een hyperlink is een vorm van openbaarmaking en in het algemeen is het niet toegestaan bestanden te verveelvoudigen en openbaar te maken zonder toestemming van de rechthebbenden. Dit betekent dat zowel het hosten van illegale bestanden als het aanleggen van links naar illegale bestanden niet is toegestaan.[/quote:d336ddc6ef]

  Het toevoegen van een mediaplayer op je website is waarschijnlijk ook een vorm van openbaarmaking en dus niet toegestaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.