Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet (wireless)verbinding probleem!

Anoniem
derkdejong
5 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik heb een probleem met mijn wireless internet verbinding. Vorige week heb ik mn router gereset en nu kan ik met me wireless internet op me laptop het internet niet meer op. Rechts onder staat dat de verbinding uitstekend is maar als ik dan kijk bij status staat dat de pakketjes niet kunnen worden ontvangen(getal blijft stil hangen) en het verzenden van pakketjes loopt wel.

  Het gaat om een internet abonnement van UPC en een router van sweex.
  Ik heb thuis geen pc dus zou niet weten wat ik ermee aan moet. Internet via een kabel lukt namelijk wel.

  Ik heb UPC opgebelt en daar gaf een medewerker mij het advies om beide stekkers eruit te trekken en vervolgens eerst de modem weer erin te doen en daarna me router. Dit werkte niet en zij kwamen er ook niet meer uit, ze gaven aan dat me router kapot is. Maar zelf denk ik dat dit niet mogelijk is aangezien ik die net een maandje heb en het mij tegen de 70 euro heeft gekost. Op de router knipperen alle lampjes namelijk ook.

  Via iemand hoorde ik dat ik in de router het adres moet klonen of iets dergelijks. Ik heb er zelf niet zo'n verstand van dus weet niet zo goed wat ik hiermee moet.

  Hoop dat iemand mij hier zou kunnen helpen..

  Alvast bedankt !
 • Hallo,

  Het zou kunnen dat er een MAC-filter actief is. Die zorgt ervoor dat alleen PC's met de ingevoerde mac-adressen kunnen aanmelden op de router.

  Hoe je dit instelt hangt af van je router.
  Je MAC-adres kun je vinden door te kiezen voor [b:f3d26060d9]Start - Uitvoeren - [i:f3d26060d9]cmd[/i:f3d26060d9][/b:f3d26060d9]. In het venster typ je [i:f3d26060d9]ipconfig /all[/i:f3d26060d9]. Vervolgens kun je bij Draadloze netwerkverbinding (of iets dergelijks) achter [i:f3d26060d9]Fysiek adres[/i:f3d26060d9] je MAC-adres vinden. Deze moet je invoeren op je router.

  Ik weet niet of dit dé oplossing is, maar het is misschien wel de ene die je zoekt. Ik hoor wel of het is gelukt!

  Mvg,
 • Als de router is gereset, zijn de instellingen terug naar default.
  Het profiel wat je nu nog hebt op de laptop, is nog het oude profiel. Deze dus verwijderen. Daarna met draad inloggen op de router en WPA (weer) instellen en sleutel invoeren. (save config)

  Daarna de draad er weer uit en een wirelessscan uitvoeren, kies jouw netwerk, klik verbinding maken en in het volgende veld, de sleutel invoeren.
 • even helder zijn: een reset zorgt voor een herstart van het apparaat.
  dus: met de aanwezige instellingen.
  wil je een ´reset naar fabrieksinstellingen´, zoals peterkramer terecht aanraadt, om helemaal van voren af aan te beginnen, lees dan even de handleiding door hoe je dat doet (dat verschilt per apparaat..)
 • {quote}even helder zijn: een [b:2a278eedb3]reset [/b:2a278eedb3]zorgt voor een herstart van het apparaat{/unquote}

  Niet mee eens. Een reboot zorgt voor een restart met behoud van instellingen.

  Een reset, zet de boel terug naar fabrieks instellingen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.