Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Verbinding met laptop

Anoniem
Mesterie
4 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik heb een laptop naast me liggen, waar ik graag op internet kan surfen. Maar alleen heb ik een probleem en dat is dat het niet lukt er komt dan server niet gevonden ofzoiets.

  Maar ik gebruik de laptop meestal in me woonhuis, en daar lukte het wel. En nu heb ik hem meegenomen naar me ouders zaak en daar lukt het niet…

  Kan iemand me a.u.b helpen.

  Alvast bedankt!
 • Krijgt de laptop een IP-adres van een DHCP server, of is het adres vast ingesteld? In het eerste geval zul je moeten controleren of de laptop wel de juiste instellingen heeft gekregen, in het tweede geval zul je moeten controleren of het IP-adres in de juiste reeks adressen valt met de juiste default gateway en de juiste DNS servers…

  Wordt er misschien gebruik gemaakt van een proxyserver op de zaak van je ouders? Kun je wel pingen naar een bepaald IP-adres op Internet (bijvoorbeeld 194.109.6.92)?

  Kortom, even wat meer informatie graag, want aan alleen "hij doet het niet" hebben wij niet veel…
 • [quote:cc616aa1ee="Leo S"]Krijgt de laptop een IP-adres van een DHCP server, of is het adres vast ingesteld? In het eerste geval zul je moeten controleren of de laptop wel de juiste instellingen heeft gekregen, in het tweede geval zul je moeten controleren of het IP-adres in de juiste reeks adressen valt met de juiste default gateway en de juiste DNS servers…

  Wordt er misschien gebruik gemaakt van een proxyserver op de zaak van je ouders? Kun je wel pingen naar een bepaald IP-adres op Internet (bijvoorbeeld 194.109.6.92)?

  Kortom, even wat meer informatie graag, want aan alleen "hij doet het niet" hebben wij niet veel…[/quote:cc616aa1ee]

  Het is een automatisch persoonlijk adres, dus de tweede geval denk. Alleen zie ik geen Standaard-gateway staan.

  En als ik telkens me internetkabel eruit doe dan krijg ik heletijd een ongeldig IP-adres, pas na een aantal aanpassingen krijg ik weer een IP adres te zien. En voorde rest begrijp ik het niet helemaal.
 • Als er geen DHCP server in een netwerk is en je sluit een PC aan op het netwerk die automatisch een IP-adres wil krijgen, dan gaat hij op een gegeven moment zelf een IP-adres verzinnen. Dit heet een automatisch persoonlijk IP-adres. Dit wil dus zeggen dat er geen DHCP server in het netwerk aanwezig is, of jouw computer deze op een of andere manier niet kan bereiken.

  Kun je eens een vast IP-adres instellen? Deze moet dan uiteraard wel in de reeks van adressen vallen die op het netwerk gebruikt wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.