Vraag & Antwoord

Anders (internet)

IE en FireFox vergelijken

Anoniem
ldej24
15 antwoorden
 • Welk programma is sneller in handelingen als pagina oproepen en vernieuwen, downloaden etc, IE7 of FF?

  En welk van beide heeft het minste geheugen nodig?
 • Download en installeer Firefox 3 even, dan kom je er net zo snel zelf achter.
 • [quote:4f636c79c9="JBS"]Download en installeer Firefox 3 even, dan kom je er net zo snel zelf achter.[/quote:4f636c79c9]

  De vraag was dus te simpel.

  Voor de duidelijkheid, na optimalisering van IE7 en FF3, welk van de twee is de snelste en vraagt het minste geheugen?
 • Ik geloof dat een test niet lang geleden uitwees dat Ff het beste met geheugen omging. Het gaat dan wel om FF3 (was op tweakers.net te vinden, nu ff geen zin om te zoeken). Kwa snelheid zou ik het niet zeker weten omdat ik al heel lang geen IE meer gebruik voor het dagelijks browsen, maar ik kan wel zeggen dat sinds versie 3 Firefox heel snel start.
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&q=comparison++ie7+ff3&btnG=Google+zoeken&meta=
 • Uit eigen ervaring zeg ik: firefox is sneller met laden, even snel met downloaden. Daarnaast heeft firefox leuke pluspunten, en gebruikt hij minder geheugen, dus ik ga voor FF.
 • Ik heb een eenvoudig testje gedaan.
  Vier open pagina's in IE7 en dezelfde vier ook in FF3.
  Windows Task Manager geeft als geheugengebruik voor IE 41.00 K en voor FF 81.00 K. Nogal een verschil!

  In de genoemde opstelling draaide Speed Dial mee.
  Na de-installatie van Speed Dial is het verschil gering; nu ten voordele van FF.

  Daarna alle tabs gesloten, behalve deze met computertotaal forum.
  IE7 gebruikt nu 41.000 K en FF3 54.000 K.
 • Het oog wil ook wat. IE ziet er toch niet uit. FF kan je zo er uit laten zien als je zelf wil. Dat kleine beetje geheugen, daarom doe of laat je iets niet.
 • [quote:ce33423531="ldej24"]Windows Task Manager geeft als geheugengebruik voor IE 41.00 K en voor FF 81.00 K. Nogal een verschil![/quote:ce33423531]

  Die vergelijking is niet eerlijk. Een aantal van de processen die IE gebruikt zitten "verstopt" in windows processen (simpelweg omdat deze hier makkelijk gebruik van kan maken). Om diezelfde reden zou IE in principe sneller op moeten starten. Het downloaden zou geen verschil moeten maken.
 • zijn dat nu echt verschillen om en keus door te laten bepalen?
  uiteindelijk gebruik je het programma waarbij je je het plezierigst voelt, en dat goed aansluit bij je eigen intuïtie.
  (uiteraard ben ik niet maatgevend, maar na een aantal pogingen over te stappen op ff -omdat dat nu eenmaal algemeen als veiliger wordt beschouwd- hang ik nog steeds trouw aan ie: ik word gewoon geen goeie vriendjes met ff…. :wink: )
 • In Firefox worden bepaalde sites beperkt in functionaliteit, zoals Outlook Web Access van Exchange en de Citrix Web Interface. Als je hier regelmatig gebruik van maakt zou ik dat ook mee laten wegen in je beslissing of je FF of IE gaat gebruiken.
 • Tja, ik heb IE6, IE7, Opera en Firefox3 op mijn compu staan. Er zijn hier en daar slechte sites die IE nodig hebben om te werken, daarnaast maak ik nog wel eens een site die gechecked moet worden op bovenstaande progs. IE is (jammer genoeg?) niet te de-installeren, dus gebruik Fx tenzij een site niet werkt en dan gebruik je ff IE7, zo simpel is het.

  Hier nog die test waar ik het over had:
  http://tweakers.net/nieuws/54180/test-firefox-3-heeft-minste-geheugenhonger.html
 • sites die niet werken in ff kan je openen met de add-on IE tab. Wat overig het grootste voordeel van ff is: er zijn veel add-ons voor. En het loopt een stuk stabieler dan IE (de grootste reden tot overstappen in eerste instantie). Bij mij had IE nog wel eens de neiging om volledig vast te lopen en de computer stil te zetten, bij ff krijg ik, de keer dat ie vast loopt (meestal als ik slechte add-ons download) netjes een foutmelding (zo eentje van "wilt u het rapport verzenden";). FF is gewoon IE+veel extra's.
 • De add-ons van Firefox zijn voor mij ook de pluspunten. Ik kan zoveel dingen die ik anders niet zou kunnen. Ik gebruik delicious iedere dag, google gears ook en share this. Allemaal onmisbaar geworden.
 • wat ik ook heerlijk vind aan FF: op het moment dat hij toch crasht, en je had net na een uur zoeken die 5 sites gevonden die je moest hebben, dan vraagt hij wanneer je FF heropent vrolijk of je de laatste sessie wil herstellen, of een nieuwe sessie wil starten. In het eerste geval, heb je weer die 5 paginas open.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.