Vraag & Antwoord

Anders (internet)

netwerk internet meerdere pcs maar 1 heeft internet

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Ik heb een draadloos internet aansluiting maar een van de pcs die als eerste wordt opgestart heeft dan internet en de andere niet hoe kan dat?
  als ik in de kamer de pc als eerste start eeft die internet en het kantoor niet. Andersom als ik op kantoor eerst opstart heeft die internet en de kamer niet.
  Wat kan dat zijn ???
 • staat het modem in bridge mode (=1 gebruiker) of in multi-pc mode (meer gebruikers…?
  Lees de gebruiksaanwijzing na of het modem/router wel geschikt is voor meer gebruikers.
  Welk modem overigens
 • Heb het een en ander uitgeprobeerd. Er zit een linksys wireless-g wrt54gc router aan. op een Motorola msb5101e modem. Er staat een pc met windows xp en een laptop met windows vista.

  Wat het probleem nu is dat als de pc opstart als eerste deze een netwerkverbinding heeft en mogelijkheid tot internet. Als de laptop nu als eerste start dan heeft die internet.dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Waar moet ik zijn om dat te bekijken op het een single of multi-user moet zijn.

  Wie is bekent met deze router. Ik vermoed dat het aan de router ligt omdat die alles door moet sturen. internet doet het wel dus aan de modem ligt het niet.
 • Vroeger waren er providers die alleen toestemming gaven om met 1 pc online te zijn. Bij het verbinding maken werd er dan op MAC-adres gecontroleerd. Meestal kon je vervolgens niet meer met een andere pc het internet op. Tegenwoordig is dat geloof ik niet meer zo, dus lijkt me sterk dat dit het probleem is…
 • zet even koffie en ga rustig achter 1 pc zitten. Log in op je router en loop alle instellingen na, dat duurt even voordat je alles snapt maar dan moet het goed komen.

  checklist:
  controleer of alle pc's op de router zitten en niet op het modem. De router moet als enige op het modem zetten.
  Er mogen geen dubbele ip nummers voorkomen. Op elke pc in UITVOEREN het commando CMD typen en dan IPCONFIG. De beste ip instellingen voor een pc zijn meestal "automatisch een ip verkrijgen".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.