Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet via satelliet?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo.
  Waar ik woon krijg ik ADSL alleen via de telefoonlijn, met een maximale downloadsnelheid van slechts zo'n 380 kb/s (rond 45 kB/s), en dat is erg traag. Het ziet er niet naar uit dat er de komende jaren verbetering in komt middels glasvezelkabel of nabijer verdeelstation.

  Ik ben dus geïnteresseerd in ADSL via satelliet, en dan nog het liefst het tweerichtingssysteem. Dan dus ook niet meer afhankelijk van upload via de telefoonlijn.

  Wie heeft daar ervaring mee? Is het betrouwbaar wat snelheid en storingen betreft?

  heb dank.
 • geen ervaring maar in NL niet goedkoop als je het alleen moet doen…
  Snelheden wel hoger dan wat je hebt maar…… geen 20 MB/1MB voor 20 euro zoals bij Telfort…

  http://www.bysky.nl/index.php/Product_overzicht
  [quote:b3a89df9bc]kyEdge
  Season Holiday Particulier naar gebruik, met sleepmode
  FairShare. 1024 / 512 kbps € 2190,- € 29,90[/quote:b3a89df9bc]

  Kun je geen deal sluiten met iemand die op een redelijke afstand woont en wel een snelle ADSL heeft, dan zet je daar een wifi mee op. Zoek op internet en je vindt vast ervaringen….
  De 1e investering daarvoor is vele malen kleiner…. (goed wifi station met 2 richtantennes, die ook nog wel zelf te maken zijn, zie hobbyisten op het web)

  PS: bij zware regen of sneeuw zul je in bijna alle gevallen een zwakke verbinding hebben….
 • Snelheid is wel aardig, maar verkijk je niet op de startkosten. Je hebt nogal wat dure apparatuur nodig. Kun je niet internetten via de (tv-)kabel?
 • [quote:cc80b01758="gerben"]Snelheid is wel aardig, maar verkijk je niet op de startkosten. Je hebt nogal wat dure apparatuur nodig. Kun je niet internetten via de (tv-)kabel?[/quote:cc80b01758]…………. € 2190 …
 • Bedankt voor jullie reacties.

  Ik woon in buitengebied, met nogal wat bomen rondom. Daardoor;
  - Geen kabelaansluiting (TV via satelliet).
  - In directe nabijheid niemand met snelle internet.
  - Een handig electronicabedrijfje heeft vanaf een goed ADSL-punt inderdaad een WiFi-systeem opgezet. Maar naar/van mijn huis geen straalverbindig met een van zijn klanten mogelijk. Slechts één huis in straalbereik, maar die lui vinden al dat moderne gedoe maar niks en sudderen middeleeuws door.

  Buitenleven heeft negatieve en positieve kanten; die laatste worden je vaak niet gegund.

  Misschien dalen de kosten met de tijd.
 • Jouw huidige snelheden zag ik op diverse plaatsen in Canada ook met een straal- of satellietverbinding. Je kunt kijken of het huidige punt "op te waarderen" is, maar daar heb je vast al naar gekeken, zo tussen de regels doorlezend.
  In NL zullen de statelietprijzen wrs niet zo snel zakken, de vraag is te klein; in Canada zag je het uiteraard veel meer. De aanschaf was daar goedkoper en het maandabo vanaf 30 CAN-dollar (2006).
 • ik ken ook iemand met internet via satteliet maar het is echt enorm duur aan aansluitkosten en apparatuur
 • Het is niet duur meer; http://www.astra2se.com/nl/index.html

  vanaf 24.50 2-weg verkeer via de satelliet.
 • Geen woord over de apparatuur die je nodig hebt. Ben benieuwd of dat ook bij die prijs in zit.
 • eenmalige aanschaf van 499 euro.
 • Dat valt dan nog mee. Het is nog geen kattepis, maar iig een stuk minder dan de ruim 2000 van bysky.nl.
 • Leuk en wel dat het dus voor niet gigantische aanvangsbedragen kan, maar als je naar de abonnementsprijzen kijkt en die afzet tegen de downloadsnelheden betaal je voor de helft meer snelheid dan de snelheid van TS nu al bijna 40 Euros per maand.

  Ik zou dan ook wel eens willen weten wat de ratio maximaal aangeboden snelheid/werkelijke snelheid is op willekeurige momenten. Nergens KRIJG je wat er wordt voorgespiegeld. Alleen als je zo ongeveer naast een verdeelstation in je woonplaats zit. Ik verwacht dus bij het 40 Euro abonnement nauwelijks meer snelheid dan wat TS nou heeft. En dan heb ik het nog niet over de weersomstandigheden. Naast digitale kabel TV heb ik ook een Astra/Astra2 schotel op mijn dak staan. En met zware regen/onweer etc. wil dan het TV signaal echt wel storen en soms geheel wegvallen. Daar komt dan ook geen internetsignaal meer doorheen.
 • Kabel werkt vast beter. Maar soms moet je wat, als je bijvoorbeeld in de rimboe in afrika zit. :-)
 • Er zijn ook nog schippers en foorkramers.
  Voor hun is het wel een perfecte oplossing.
 • Mijn verhaaltje was ook gerelateerd aan de 'winst' die TS t.o.v. zijn huidige snelheden zou boeken. Niet aan schippers, ontdekkingsreizigers, special forces in de frontlinies en mensen die angst hebben voor telefoonaansluitingen omdat ze paranoïde zijn……. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.