Vraag & Antwoord

Anders (internet)

raar probleem met internet

Anoniem
karo1981
2 antwoorden
 • hallo, ik ben nieuw hier en heb al even rondgekeken, maar ik ben mijn probleem niet tegengekomen.

  Ik heb een toshiba laptop met vista. Ik heb een internetverbinding via Telfort met een Sitecom router. Wanneer ik mijn internetverbinding met de kabel verbind heb ik goed en snel internet van 100,0 mbps. Wanneer ik draadloos ga heb ik een snelheid van 54,0 mbps. Dit komt doordat mijn router niet sneller kan.

  Maar bij 54,0 mbps zou mijn internetverbinding veel sneller moeten zijn. Sommige pagina's hebben 10 minuten nodig om te laden en geen een pagina heb ik binnen 5 seconden present.
  Ik heb het phishingfilter al uitgezet, maar nog steeds is hij erg traag. Mijn draadloze verbinding heb ik beveiligd met WPA. Ik heb al veel op internet gezocht over mijn probleem, maar ik weet echt niet waar ik het moet zoeken.

  wie o wie kan mij helpen???
  bedankt alvast!
 • Ik denk dat je je vergist.
  100 Mbps is de maximale snelheid die jouw ethernetkaart kan.
  54Mbps is de maximale snelheid die jouw Wifi verbinding kan.
  Maar dat betekent niet dat je ook op die snelheid met het internet communiceert.
  Het begint al met je Telfort verbinding. Is dat een ADSL lijn? En wat is daarvan de snelheid? 2 Mbps? En krijg je die ook echt?
  En wat is de werkelijke snelheid van je wifi? 54 Mbps mag dan wel de maximale snelhied van jouw laptop zijn, maar is dat ook de snelheid van de router? Als de verbinding slecht is wordt er naar een lagere snelheid teruggeschakeld. Weet je wel zeker dat je met jouw router verbonden bent? Wanneer je een fout gemaakt hebt met het instellen van je beveiliging en er een onbeveiligde router in de buurt is ga je misschien wel via die router en afhankelijk van de afstand kan die verbinding wel heel slecht en dus heel langzaam zijn. Verkijk je niet op de naam van de router. Als je zelf de naam niet veranderd hebt en de buurman ook niet, dan zijn er twee routers met dezelfde (fabrieksinstelling!) naam.
  Je ziet het, mogelijke problemen genoeg.
  PS. Op speedtest.nl kun je bepalen wat je werkelijke snelheid is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.