Vraag & Antwoord

Anders (internet)

niet goed werkende internet explorer 7 onder vista

Anoniem
Hans1
3 antwoorden
 • Hallo,

  Een 2 maanden geleden heb ik een nieuwe laptop gekocht:
  Acer Aspire 5920G-5A4G25BN
  -vista home premium
  -Intel core2duo T5550
  -4GB DDRII
  250GB HDD (5400rpm), Blu-ray read (DVD Dual Layer write), 6-cell Li-ion, 56K modem, Gigabit & Wireless LAN 802.11a/b/g/n, NVIDIA® GeForce® 8600M-GT 512MB/1024MB TC

  Sinds een aantal weken heb ik het volgende probleem met internet explorer. Na een aantal minuten nadat vista is opgestart is het onmogelijk om te internetten. De browser opent wel, maar er wordt heel lang gezocht naar een pagina. Uiteindelijk komt er wel iets, maar dit kan gerust een minuut of 5 duren. Als ik de naar een andere user ga, is het probleem hetzelfde. Wanneer ik opnieuw op wil starten duurt het ook erg lang voordat windows zichzelf afsluit. Ik heb firefox geinstalleerd, maar dit geeft geen verbetering. Op een andere pc in het netwerk is het internet niet vertraagd. Ook het intranet werkt gewoon, dus het wireless lijkt mij in orde. Firewall (zonealarm, free edition) uitschakelen helpt niet. Eveneens de virus scanner (momenteel een trialversie van Eset, NOD32) geeft geen verbetering. De taakbeheer heeft geen rare processen staan, ook een scan met diverse mall ware programma's heeft nog geen resultaat opgeleverd. Mail binnenhalen met MS outlook werkt ook nog gewoon.
  Windows update werkt dan niet meer ook de diverse inet progjes (nu.nl en buienradar) van de sidebar werken ook niet meer.
  MSN messenger werkt wel.
  Vista wordt automatisch up-to-date gehouden.

  Rara? Wie weet wat?

  alvast bedankt
  Santi
 • Hoi,

  In start/programma's/bureau accessoires/systeemwerkset, kun je internet explorer opstarten ZONDER invoeg toepassingen.

  Probeer dit eens, als dit helpt kun je in de gewone brouwser de toepassingen uit zetten, Dat staat in extra/ invoegtoepassingen beheer ( daarna 1 voor 1 weer aan zetten, dan kun je de boos doender vinden.

  Zoiets heb ik ook gehad, maar is ( vreemd genoeg ) van zelf weg gegaan na sp1 inst. succes grt.Hans
 • Hoi Hans1

  Ik had het al gedacht, maar toch even je tip geprobeerd, maar helaas geen effect. Op het moment dat er onmogelijk met een browser te werken valt, gaan er nog meer zaken mis, zoals beschreven. Ik zit meer te denken aan een proces dat corrupt raakt, waar zowel inet, mozilla als windows update gebruik van maken.

  Nog meer tips?

  mvg Santi

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.