Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Engels woordenboek (add-on bij Firefox) werkt niet meer

Anoniem
Henk Meerwijk
9 antwoorden
 • Ik werk met Windows XP. Ik heb pas Firefox verwijderd en daarna opnieuw geïnstalleerd in de nieuwste versie 3.0.1

  Daarbij heb ik opnieuw een paar add-ons geïnstalleerd die Mozilla daarbij aanbiedt. Onder andere een Brits-Nederlands en een Amerikaans-Nederlands woordenboek.

  Bij de vorige versie van Firefox werkte dat heel handig. Als ik dan op een Engels woord klikte, werd dat automatisch vertaald in het Nederlands. Maar sinds ik de nieuwe Firefox-versie heb, werkt dat niet meer. Wat doe ik fout?
 • Ik heb inmiddels Windows XP opnieuw geïnstalleerd. Daarna heb ik Firefox opnieuw gedownload en vandaag geupdate naar de nieuwste versie 3.5. Maar nog steeds werken de Engelstalige woordenboeken niet, die ik als 'add on' heb geïnstalleerd bij Firefox. Niemand weet hoe ik dat kan oplossen?

  En wie kent andere gratis woordenboek-software, die een verklaring geeft bij Engelse woorden in het Engels of Nederlands? Ik zoek software waarbij ik het woord niet eerst zelf hoef in te typen, maar waarbij ik alleen maar hoef te klikken op het Engelse woord dat ik niet ken op een website.
 • Je kunt in firefox answers.com instellen bij de zoekbalk. Je kunt dan een woord selecteren, en dat opzoeken. Staat meestal wel een vertaling en diverse verklaringen bij.
 • [quote:14727d09a7="gerben"]Je kunt in firefox answers.com instellen bij de zoekbalk. Je kunt dan een woord selecteren, en dat opzoeken. Staat meestal wel een vertaling en diverse verklaringen bij.[/quote:14727d09a7]1. Bedankt Gerben. Dat is een handige link.
  2. Bedoel je met de 'zoekbalk' het venster bovenaan, waarmee ik kan zoeken via Google?
  3. En hoe kan ik daar answers.com invoegen?

  4. Ik begrijp dat ik het onbekende Engelse woord moet copiëren vanaf de Engelse website naar het venster in Firefox waarmee ik kan zoeken in zoekmachines?
  5. Dat copiëren van het Engelse woord moet gewoon via selecteren met muis, Ctl-C en Ctrl-V?
 • [quote:1408af8d44="Henk Meerwijk"]5. Dat copiëren van het Engelse woord moet gewoon via selecteren met muis, Ctl-C en Ctrl-V?[/quote:1408af8d44]

  Answers.com staat niet in mijn lijstje met zoekmachines (oftewel zoekmachinevenster) bovenaan in Firefox. Maar daar staat wel Wikipedia.org in. En ik zie dat ik een onbekend Engels woord op een website kan selecteren door er met de muis dubbel op te klikken. En door dan een copie van dat woord met de muis te slepen naar dat zoekmachinevenster waarin ik Wikipedia heb geactiveerd.

  Maar via Wikipedia zijn niet alle Engelse woorden op te zoeken en zeker geen vervoegde werkwoorden, zoals: 'subdued'.
 • Answers.com staat bij mij standaard in die zoekbalk als optie. Als je die hebt ingesteld kun je gewoon een woord selecteren met de muis, en dan met rechtsklikken zoeken. Je kunt met de onderste optie in de zoekbalk (manage search engines…) zoekmachines instellen, en ook meer toevoegen. Staan ook diverse dictionaries tussen.

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:4/cat:all?sort=name

  Je kunt ook eens kijken naar een dict client. Die kun je in alle software gebruiken. Al een tijd geleden dat ik daarnaar gekeken hebt, maar je kunt eens wat proberen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/DICT
 • [quote:3c2da3be0b="gerben"]Answers.com staat bij mij standaard in die zoekbalk als optie. Als je die hebt ingesteld kun je gewoon een woord selecteren met de muis, en dan met rechtsklikken zoeken. Je kunt met de onderste optie in de zoekbalk (manage search engines…) zoekmachines instellen, en ook meer toevoegen. Staan ook diverse dictionaries tussen.

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:4/cat:all?sort=name
  [/quote:3c2da3be0b]Bedankt. Ik heb nu via www.answers.com een speciale Firefox-extension van Answers.com geïnstalleerd. En ik heb daarbij ingesteld dat de woordverklaringen bovenaan staan in de toelichtingen van Answers.com.

  En als ik vervolgens een Engels woord aanklik in een website (via Firefox), dan kan ik met de rechtermuistoets en daarna linkermuistoets doorklikken naar een vertaling bij Answers.com. Ik ben heel blij dat dat nu lukt. Ik had eerst niet in de gaten dat ik Answers.com moest installeren.

  http://www.answers.com/main/firefox_plugins.jsp
 • Plugin is niet per se noodzakelijk, maar wellicht gaat het daarme iets makkelijker.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.