Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Is mijn snelheid wel juist ?

Anoniem
Patricia69
18 antwoorden
 • Hallo, aangezien ik niet zo'n internet whiz ben :oops: wilde ik graag weten wat er ongeveer uit de speedtest moet komen als ik een internet pakket heb waarbij staat; download: 8.000 kbit/s
  upload: 1.500 kbit/s



  Waar moet dan de test ongeveer op uit komen gezien dat in Kbyte is ?

  Bedankt, Patricia
 • Even naar www.speedtest.nl gaan en een test doen. De waarden tussen haakjes () zijn in kb(its)/sec. De waarde erboven is in kB(ytes)/sec. De factor welke hier tussen zit bedraagt 8…..
  De test op "speedtest.nl" is soms niet geheel realistisch, omdat de drukte op de server een behoorlijke rol speelt.
  Nog beter is het om een bestand(je) te downloaden, zoals b.v. hier Tijdens het downloaden kun je de snelheid waarnemen.
 • [quote:2cabb6a363="lion"]Even naar www.speedtest.nl gaan en een test doen. De waarden tussen haakjes () zijn in kb(its)/sec. De waarde erboven is in kB(ytes)/sec. De factor welke hier tussen zit bedraagt 8…..
  De test op "speedtest.nl" is soms niet geheel realistisch, omdat de drukte op de server een behoorlijke rol speelt.
  Nog beter is het om een bestand(je) te downloaden, zoals b.v. hier Tijdens het downloaden kun je de snelheid waarnemen.[/quote:2cabb6a363]

  De overdracht snelheid is dan de download snelheid want daar staat ong 515/520 kb per s moet ik dat dan vermenigvuldigen, hoe kom ik aan de 8000 of houdt mijn router toch de te halen snelheid tegen want de verbinding knalt er steeds uit en ik moet iedere keer de stekker ff uit de router halen die vrij oud is, mss te oud voor mijn nieuwe snelheid ?

  Bedankt, Patricia
 • dan is je overdrachtsnelheid inderdaad aan de lage kant omdat je toch wel n kilobyte of 800 minimaal zou moeten kunnen halen.

  of je router te oud is durf ik geen zinnig woord over te zeggen zonder te weten welke het is :wink:
 • een linksys wireless B 2.4 ghz 802.11 b Type befw11s4 :?
 • Die router moet wel uit het stenen tijdperk zijn als-ie die snelheid niet kan halen…. Het lijkt me dat er iets anders speelt…..
  Al geprobeerd wat er gebeurt als die router er tussenuit gehaald wordt?
 • De router is van 2004.

  Dat zal ik morgen eerst proberen voor ik beslis om een nieuwe te kopen.
 • [quote:1aa9cd67ca="Patricia69"]De router is van 2004.

  Dat zal ik morgen eerst proberen voor ik beslis om een nieuwe te kopen.[/quote:1aa9cd67ca]

  Mijn SiteCom is eveneens van 2004. Niks mis mee….. :wink:
 • de leeftijd van de modem lijkt me ook niet het probleem te zijn. zelf gebruik ik een smc van 2004 of 2005 (weet ik niet precies) en dat gaat prima. ik heb eigenlijk ook nog nooit van iemand gehoord dat zijn modem een vertragende factor was.
 • Er is eigenlijk maar 1 manier om de router uit tesluiten als vertragende factor. Sluit de PC bekabeld direct aan op je modem. Wel eerst even modem uit en daarna weer aan zetten (flushed het MAC adres).
  Dan testen dus zonder de linksys. Verbetering? Probeer dan of er latere firmware is voor jouw router.
  http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1115416826220&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper

  Geeft dat ook geen verbetering, dan nieuwe router halen.
 • Wat is de afstand van jouw huis tot de centrale?
  Hierbij een grafiek voor het gemak:

  [img:9b4e1091d6]http://www.internode.on.net/media/images/internode-adsl2-dist07.jpg[/img:9b4e1091d6]
 • Leuk en handig zo'n grafiek, alleen maak ik op uit het type router dat de TS een cable modem heeft en geen adsl aansluiting :wink:
  Maar wellicht zit ik er naast, want zo'n router kan ook aan een adsl modem worden gekoppeld..
 • [quote:f07cccc127="peterkramer"]Leuk en handig zo'n grafiek, alleen maak ik op uit het type router dat de TS een cable modem heeft en geen adsl aansluiting :wink:
  Maar wellicht zit ik er naast, want zo'n router kan ook aan een adsl modem worden gekoppeld..[/quote:f07cccc127]
  Naar mijn weten is het deze router: http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1115416826220&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper

  Maar goed of het nou adsl of kabel modem is. Mocht daar een ethernet aansluiting aan vast zitten (ik zou niet weten waarom niet) dan kan het aan de router.
 • Zeker kan zo'n router aan een adsl modem, dat schreef ik ook al.. maar het ging even om de [b:93b605125b]ADSL[/b:93b605125b] grafiek, waar je dus niets mee kan als de TS een kabel (modem) aansluiting heeft en dus GEEN adsl :wink:
 • [quote:1831fc5364="peterkramer"]Zeker kan zo'n router aan een adsl modem, dat schreef ik ook al.. maar het ging even om de [b:1831fc5364]ADSL[/b:1831fc5364] grafiek, waar je dus niets mee kan als de TS een kabel (modem) aansluiting heeft en dus GEEN adsl :wink:[/quote:1831fc5364]
  Ik kan nergens uit halen waar de TS gezegd heeft dat hij/zij een kabel modem heeft. Bij deze dan de vraag aan Patricia69. Heb je adsl of kabel?
 • Ik heb kabel…van Ziggo… :oops: (waar ik waarschijnlijk niet lang blijf als het zo blijft gaan :x )
 • Ok, dan kom ik weer terug op mijn eerdere suggestie.. ( zie een paar replies hierboven.) even testen dus ZONDER de linksys en dus met een utp kabeltje direct aan de motorola (ziggo modem)
  Het zal mij verbazen als je dan niet aan je snelheid komt.
 • Ok, ik laat even weten wat de uitkomst daarvan is (ff een vriend inschakelen voor ik zelf iets verknal 8) )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.